Trafic nelimitat și alte bazaconii

Tocmai am scris două articole (pe alte bloguri) în care am recomandat serviciile de găzduire web oferite de dhost.ro. Și gândindu-mă la asta, mi-a venit o idee: aproape toate beneficiile cu care vă atrag diferitele firme de hosting sunt, de cele mai multe ori, praf în ochi. Nu contează.

trafic web

De fapt, există trei cazuri principale. Primul caz este al unor firme care oferă hosting mizerabil, adică îți tot cade site-ul, nu primești asistență tehnică, nu îți răspund la telefon etc. Acest caz îl excludem. Rămân celelalte firme de găzduire, care oferă servicii ok. Majoritatea, să zicem. Mai departe, excludem cazul oamenilor care au site-uri cu trafic imens, uriaș, gigantic. Trafic de calibrul ziarelor online, ca Evenimentul Zilei sau Gândul. Zeci, sute de mii de cititori pe zi. Pentru acestea veți avea nevoie de un pachet de găzduire super-tare, la o firmă mare, cu bandă imensă. Dar acestea sunt puține cazuri.

Ei bine, pentru cazul rămas, acela al unui proprietar de site mic sau mijlociu, cu trafic modest sau chiar decent (dar nu gigantic), și considerând că toate firmele de hosting sunt ok (le-am exclus pe cele care te țepuiesc), în afară de spațiul disponibil, nu contează aproape deloc facilitățile pe care le primești în cadrul unui pachet de găzduire. Pe bune, nu contează, tocmai am realizat asta. De ce? Pentru că degeaba ți se oferă 50 GB trafic pe lună sau 100 GB, sau chiar trafic nelimitat, tu nu îl vei atinge niciodată. Pentru tine este la fel.

Nu-i așa că e o idee interesantă? :) Degeaba ți se oferă adrese de mail în număr de 10, 20 sau nelimitat, că cine își face o mie de căsuțe poștale online? Îți faci poate o adresă, două, și gata. Sau baze de date nelimitate. Cine și le face? Că pentru site/blog ai nevoie, în marea majoritate a cazurilor, de una singură. Și așa mai departe, comparând pachetele de hosting între ele, indiferent că sunt la aceeași firmă de găzduire sau la firme diferite, singurul lucru de care merită să ții seama este spațiul disponibil (pentru că dacă e mic, nu vei avea loc de imagini, de exemplu). Dar acum spațiul este destul de mare peste tot. Și deci, dacă spațiul este același, singurul criteriu important rămâne prețul pachetului de găzduire. Vrei să-ți iei găzduire cât mai avantajos? Alege cel mai ieftin pachet cu spațiu suficient. Asta-i tot.

A, și dacă vă întrebați de Dhost, tipul de acolo oferă și chestii nelimitate (trafic, baze de date, mailuri), deci nu am scris asta ca un fel de scuză că nu ar oferi suficiente facilități. Dar are, într-adevăr, unul dintre cele mai mici prețuri de pe piață. :)

sursă foto: listingdock.com

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com