În ziua de azi, munca de birou și viața sedentară au dus la apariția sălilor de sport și la promovarea ideei că trebuie să ai o viață activă, cel puțin o oră pe zi, pentru a te menține în formă. Confortul și comoditatea au ajuns să fie priviți, în mod paradoxal, ca dușmanii sănătății tale. Dar există cel puțin un domeniu în care comoditatea este sinonimă cu sănătatea și se poate „practica” chiar în timp ce lucrăm. Mă refer la fotolii masaj. Despre acestea și utilitatea lor, pe scurt, în rândurile următoare.
Să îți cumperi un fotoliu masaj nu este dificil. Deschizi browserul, scrii în Google fotolii masaj ieftine, sau fotolii masaj pret, dai enter și intri pe unul din magazinele online care îți apar. Să găsești însă fotoliul cu masaj ideal pentru tine poate fi un lucru mai delicat, dacă ești lipsit de câteva informații elementare în acest domeniu, dacă nu cunoști prețurile și dacă ai la dispoziție mai multe modele din care să alegi. Cu lista de prețuri nu te pot ajuta, pentru că nu le cunosc și oricum ele se schimbă în timp (iar articolul acesta va rămâne vizibil pe blog de-a lungul anilor), dar pentru a elimina puțin din misterul sau poate ignoranța ce planează asupra lor, o să prezint mai jos câteva dintre caracterisiticile unui fotoliu de masaj, așa cum reies ele din paginile blogului Komoder.ro, un magazin unde în mărcile fotoliilor vedem nume ca Panasonic, Inada, iRest.
Un scaun sau fotoliu cu masaj te ajută să te relaxezi, să îți detensionezi mușchii, să îți echilibrezi circulația și să îți elimini sau ameliorezi diferitele dureri de spate și corp ce pot să apară mai ales datorită posturii incorecte și a șederii prelungite pe scaun. Pentru a reuși acest lucru, el conține o serie de mici perne cu aer, ce se pot umfla sau strânge, punând presiune pe anumite zone ale corpului și stimulându-le. Senzația este comparată pe blogul Komoder cu cea produsă de o atingere umană. Aceste pernițe au mai multe nivele de intensitate și viteză, întreg fotoliul fiind dotat cu mai multe programe de masaj și stimulare, având o durată diferită. Se recomandă utilizarea lui circa 30 de minute pe zi, dar părerea mea e că, dacă îl ai acasă, nimic nu te împiedică să te uiți la un film în el. De fapt, dacă ne gândim bine, această idee se apropie de cea implementată în cinematografele 4D.
Mai în glumă, mai în serios, am auzit că unele firme au deja în sediile lor astfel de minunății, folosite la a reda tonusul angajaților, sau poate, cine știe, doar ca semn al puterii lor financiare. Deși, dacă ne gândim mai adânc, un astfel de fotoliu te scutește de multe vizite la saloanele clasice de masaj, așa că în timp îți recuperezi investiția și rămâi cu el, la dispoziția ta, la orice oră din zi și din noapte, în intimitatea locuinței tale.
Singura problemă ar fi că ocupă mai mult spațiu decât un scaun clasic.
Încă nu sunt comentarii.