Tratarea colonului iritabil

Din ciclul tratamente naturiste, astăzi mă voi opri asupra tratării unei condiții destul de neplăcute, numită colon iritabil. Sursa de documentare o constituie herbagetica.ro, un magazin online dedicat produselor pe bază de plante, magazin de unde putem face rost de un tratament naturist pentru colon iritabil. Dar să vedem mai întâi cum se manifestă simptomele acestei afecțiuni.

trifoi

Uneori se poate întâmpla să nu ne cadă bine aproape nicio mâncare. Fie ne balonăm, fie ne doare burta. Astăzi suntem constipați, mâine avem diaree. Durerile sunt destul de puternice și se acutizează în perioade de stres. Toate acestea indică faptul că anumite procese de la nivelul abomenului și probabil al intestinelor nu se derulează în condiții optime, iar de vină pentru ele poate fi un colon mai sensibil sau iritabil. În aceste condiții mergem la medic (lucru care este întotdeauna recomandat, deoarece singuri ne putem pune diagnosticuri greșite!) iar acesta ne confirmă suspiciunea noastră: avem un colon iritabil. Ce e de făcut?

Pentru a ne trata, e bine mai întâi să înțelegem cauzele suferințelor noastre. În cazul de față, colonul nostru poate prezenta o sensibilitate crescută la anumite substanțe, la fel cum unele persoane sunt alergice la anumite alimente. Cel puțin asta înțeleg eu, punând cap la cap informațiile citite. Ritmurile intestinale pot fi perturbate și de perioadele de stres sau anxietate, pe lângă, desigur, o alimentație bogată în prăjeli și alimente grele pentru stomac. Apoi, anumite medicamente pot tulbura flora gastro-intestinală, aducându-și și ele aportul la starea generală de discomfort. Aduceți-vă aminte că medicii recomandă să vă luați medicamentele pe care orală după masă, tocmai pentru a nu fi „pe stomacul gol”, adică pentru ca efectele lor secundare să fie diminuate. Repet, nu sunt expert, dar cam acestea înțeleg că ar fi cauzele.

Legat de tratament, în primul rând ar fi cel clasic, recomandat de medic. La acesta se adaugă și unele recomandări utile și sănătoase cu privire la alimentație și la stilul de viață, cum ar fi reducerea consumului anumitor băuturi ce ne provoacă stări de balonare, sau practicarea sportului și a exercițiilor yoga, pentru a ne detensiona și armoniza global. Și mai există, desigur, leacurile băbești, sub forma diverselor plante sau ceaiuri pe care ni le dădeau bunicii când eram mici și bolnavi. Singura problemă a noastră, a oamenilor moderni, ajunși la vârstă adultă, e că poate nu mai știm rețeta pe care o cunoșteau vracii din satul bunicilor, și poate nici timp să mergem pe câmp, la cules de plante, nu avem.

Din fericire, există plafare online, site-uri cu profil naturist, cum este Herbagetica, care se ocupă cu recoltarea plantelor, selectarea și gruparea lor sinergică, în funcție de afecțiuni, pentru a crea niște capsule naturale, pe care le putem folosi ca adjuvanți la tratamentul alopat. Partea proastă este că nu cunoaștem eficiența acestor tratamente, înțeleg că unii nu vor avea încredere în ele. Partea bună este că o cutie cu 30 de capsule costă circa 18 lei, și, fiind naturale, rău nu au cum să ne facă, așa că le putem încerca și ne putem convinge singuri dacă au sau nu eficiență.

Alături, evident, de urmarea celorlalte recomandări (inclusiv ale medicului), asta dacă tot vrem să tratăm corpul nostru în mod holistic.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com