Despre

Într-o lume în care am ajuns să ne petrecem atât timpul liber cât și serviciul cel mai adesea stând pe scaun, călătoriile împreună cu sportul și mișcarea reprezintă modalități naturale și sănătoase de a ne recăpăta tinerețea și pofta de viață. Dar odată deciși să ne luăm ruscasul în spate, unde anume să mergem și ce să vizităm din multitudinea de opțiuni pe care le avem la dispoziție?

Turistul este un blog care își propune să vă prezinte o parte din aceste opțiuni, desfășurând în fața dvs pas cu pas atlasul geografic al lumii, astfel încât să alegeți în cunoștință de cauză. Totodată, este un blog care să vă țină la curent cu cele mai bune oferte turistice existente pe piață sau să vă prezinte diferite agenții de voiaj care s-ar putea să vă ajute în demersul dvs de a cutreiera lumea. Și mai este o sursă de informații de cultură generală și curiozități sau lucruri inedite legate de minunata planetă albastră pe care trăim și colțurile ei neștiute. În fine, veți găsi și postări care promovează interesele unor terțe părți, sau advertoriale, ele fiind marcate cu eticheta plus.

turism

Pentru cei puțin familiarizați cu blogurile, site-ul de față rulează pe platforma Blogger. Pentru a-l parcurge, aveți la dispoziție nenumărate repere geografice. În primul rând, pe pagina principală sunt afișate ultimele articole publicate, primul (cel mai de sus) fiind articolul cel mai recent scris. Puteți naviga pe blog folosind linkurile de acces la paginile precedente sau următoare. Harta care vă permite să localizați un anumit text este căsuța de căutare din dreapta sus. Etichetele articolelor constituie și ele importante puncte de referință, care vă permit să selectați materiale pe o anumită tematică. Și desigur că din rucsac nu putea lipsi busola, asimilabilă aici cu arhiva blogului, care vă ajută să vă orientați în timp și spațiu de-a lungul traseelor și meridianelor ce alcătuiesc conținutul blogului, sau articolele lui.

De ce Turistul? Pentru că este un cuvânt frumos, exotic și familiar în același timp. O derivație a termenului turism, cu note mult mai personale. În ce privește turismul, acesta provine probabil din rădăcina tur, având înțelesul de a da un tur sau a face un tur, și reprezintă activitatea de a vizita o altă țară, de a ne petrece concediul undeva, la mare sau la munte, într-o zonă în care nu am mai fost până acum. Și pentru că aceste zone sunt mai multe decât le-am putea bifa într-o viață, prevăd că acest blog va avea o existență foarte lungă...

Bun venit deci, și călătorie plăcută!

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com