O idee bună pentru magazinele de piese auto

Tocmai am intrat pe o pagină cu piese auto online pentru Opel a unui magazin de profil. Adică pot să vă zic și care, autoatu.ro. Nu știu cât este de cunoscut magazinul, pentru că neavând încă mașină, nu studiez site-urile și forumurile de acest tip. Am văzut că are pagină de Facebook activă, cu 861 de fani. Numărul nu e foarte mare dar ăsta ar putea fi un semn pozitiv, și anume că nu e vorba de like-uri cumpărate la kilogram, de pe conturi false, cum sunt în atâta alte cazuri, ci poate de aprecieri oneste de la cumpărători mulțumiți.

interior opel astra k

În plus, pagina de Facebook e actualizată constant. Engagement-ul nu e mare, dar asta e de înțeles: omul a cumpărat piesa dorită, a dat like după care nu mai revine pe site și nu-l mai interesează subiectul, până data viitoare, când i se mai strică ceva. Să ne uităm însă la pagina cu piese de Opel. Ar fi mers o analiză după criteriul piese Opel preț mic, dar n-am avut Opel niciodată și nu cunosc prețurile. Poate nici unii dintre voi. Putem însă să ne uităm la gama de produse. Și aici se vede că au 39 de modele de Opel. În dreptul fiecăruia avem data fabricației și eventual a scoaterii din uz. Apoi, pentru fiecare model avem, cred, toate variantele sau submodelele specifice, cu detalii: lansare, cod motor, consum și cai putere, carburant, caroserie. Și, pentru fiecare în parte, primim o listă cu toate piesele Opel specifice, grupate pe categorii: față, spate, faruri, caroserie etc. Iar aceste piese sunt promovate ca având cea mai bună calitate și fiind testate pentru modelul respectiv de mașină.

Dar nici măcar ăsta nu e cel mai bun argument pentru a le acorda încrederea ta și de a cumpăra de la ei. Ci faptul că au un blog auto. Ori chestia asta, și uite că am ajuns la subiectul din titlu, e o idee foarte mișto. Pentru că, pe de o parte, există o mulțime de oameni pasionați de mașini, iar de pe alta, un magazin de piese auto este în posesia unor informații pe care nu le are orice conducător auto. Ca de exemplu, ce piese se strică mai des la un anumit model de mașină sau cum se întrețin cel mai bine piesele auto marca Opel. Sau diverse trucuri și sfaturi practice din domeniu. Și exact cam prin zona asta bat articolele lor de blog.

Am intrat de curiozitate (deși eu nu sunt pasionat) pe două articole, primul cu cele mai frecvente probleme la Volkswagen Polo și al doilea, cu top 5 defecțiuni la Opel Astra. Bine scrise, cu informații utile viitorilor posesori de astfel de mașini. Cred că fiecare magazin serios ar trebui să aibă un blog similar, în domeniul lui de activitate, pentru că, de exemplu unui service auto îi trec pragul zeci de mașini săptămânal, așa că proprietarul acelui service este în măsură să facă niște statistici și să vadă ce se strică mai repede la un Ford, ce model de Opel e mai bun șamd, lucruri pe care le poate pune pe blog.

În concluzie, puteți intra pe AutoAtu atât în cazul în care vi s-a stricat o piesă de Opel sau de Mercedes, cât și în cazul în care sunteți pasionați de domeniul auto și vreți să vedeți ce hibe (sau riscuri) prezintă modelul de Ford pe care vrea să vi-l vândă vecinul dvs.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com