Câte ceva despre ATV-uri

Le auzim făcând un zgomot infernal când trec pe lângă noi, le vedem la televizor și le admirăm la prietenii cu un simț al aventurii mai dezvoltat. Dar puțini dintre noi știm cum au apărut ATV-urile și de ce se numesc așa. O parte din informațiile de mai jos le-am citit, dacă mă credeți, pe un magazin online cu anvelope. Și pentru că magazinul în cauză se ocupă doar cu așa ceva, pe el găsești atât anvelope pentru tiruri sau mașini mici cât și anvelope pentru atv. Cumpără cauciucuri noi pentru atv-ul vechi ar putea fi sloganul paginii din link, deoarece anvelopele sunt probabil cele mai uzate părți ale unui autovehicul, care trebuie schimbate în mod regulat, dar să nu divagăm.

serie de atv-uri

ATV-urile au fost produse pentru prima dată de Honda, în anul 1967. Erau niște vehicule destinate drumurilor montane din Japonia, sau a condițiilor de drum din aceste regiuni muntoase. De altfel, numele ATV vine de la „all terrain vehicle”, adică „vehicul pentru orice teren”. Inițial, anvelopele de ATV erau de tip balon iar vehiculul avea trei roți. Pentru că japonezii sunt meseriași, mașinuța lor a avut succes după ce a fost produsă și pe continentul american, fiind extrem de practică și utilă, iar asta a determinat dezvoltarea unei adevărate industrii în jurul ATV-urilor. Desigur, au urmat și alte firme producător, primul model pe patru roți fiind, de exemplu, creat de Suzuki, în 1982.

Astăzi ATV-ul circulă cu mândrie și pe drumurile patriei noastre. Eu știu pe cineva, o femeie, o patroană de magazin de la sat, care are un astfel de ATV și circulă cu el pe drumurile din zona, care sunt pline de hârtoape și denivelări, adică șoseaua e mai greu accesibilă unei mașini sensibile, de lux. Dar, odată ce le avem, se pune problema cumpărării unor piese pentru ele. Și nu pe orice site găsești cauciucuri de atv, pentru că totuși, chiar dacă sunt populare, încă nu au ajuns din urmă „mașina poporului”, care probabil știți că este traducerea originală a brandului Volkswagen, apărut cam pe vremea lui Hitler. Dar, din nou, să nu divagăm.

Ei bine, pe Acvila Romania găsești, printre altele, și anvelope pentru atv-uri, ba chiar au 14 pagini a câte zece produse fiecare, plus încă o pagină finală cu 7 anvelope, faceți voi calculul câte sunt în total. Practic, tot ce vrei, de la cele mai simple până la cele mai pretențioase modele, cu amprente și striații largi, din cauciuc de calitate, semnate de nume cu autoritate în domeniu. Le poți filtra și sorta după preț, după lățime, după înălțime, după diametrul, după producător și după ce vrei. Iar la capitolul coincidențe amuzante, putem nota, în treacăt, că firma Acvila România are sediul în București, pe str. Înclinată. :)

Sper să vă fie de folos în drumurile voastre pe șoselele mai mult sau mai puțin drepte din țară.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com