Să rupem cablurile, să cânte muzica!

Când eram mic, ascultam teatre radiofonice, povești și muzică de toate genurile, la pick-up. Știți cum arată un pick-up? Este un aparat destul de mare, greoi, cu un cap de citire pe care îl așezi manual pe discul de vinyl ce conține piesa pe care vrei s-o asculți. De exemplu, cum este modelul din imaginea următoare (cu observația că plăcile erau de obicei mai mari):

pick-up

La un moment dat, tatăl meu a improvizat un fel de instalație, a tras fire din bibliotecă, unde era pick-up-ul, până în dormitor și bucătărie, și a instalat niște difuzoare simple pe dulapuri, așa că după aceea puteam asculta muzica sau piesa de teatru favorită în timp ce mâncam sau ne aflam în altă parte a casei. Muzica rula într-o cameră și noi o auzeam peste tot. Destul de mișto, nu?

Ei bine, timpurile s-au schimbat, tehnologia a avansat și astăzi, ca să fim dați pe spate, avem nevoie de ceva supermișto. Și spun supermișto pentru că pe site-ul lor (supermisto.ro) găsim diverse gadgeturi ce ne fac viața mai frumoasă și mai ușoară. Dacă eu aș fi copilărit în zilele noastre, probabil tatăl meu ar fi înlocuit difuzorul acela răpănos, clasic, cu o boxa wireless, și ar fi aruncat firele la gunoi. Pentru că boxele wireless nu mai au nevoie de fire (de aia le și zice wireless), semnalul fiind trimis direct prin unde radio, folosind standardul cunoscut de voi sub numele de bluetooth. Dacă vreți, sunt niște boxe bluetooth. Desigur, care funcționează cu niște baterii, dacă nu chiar acumulatori. De unde primește boxa acest semnal? Păi de la telefon, de la tabletă, de la calculator, în mare - de la ce dispozitiv vrei tu.

Cea mai tare chestie la boxele wireless cred că e tocmai asta: faptul că asculți muzică în altă parte a casei sau locuinței tale. Exact cum făceam eu când eram mic, doar că acum ai avantajele suplimentare date de lipsa cablurilor: o mult mai mare mobilitate. Astfel, poți să pui muzică în casă și s-o asculți afară, în grădină sau pe terasă, stând intins la soare sau jucând un fotbal. Nu-ți mai trebuie fire foarte lungi pentru asta, iar dacă peste 5 minute se pornește ploaia și vrei să te muți în pivniță, unde ți-ai amenajat o sală de forță, iei boxele pur și simplu cu tine și ai muzica acolo, sau în pod, sau oridunde vrei și ești „in range”.

Nu le-am testat dar arată destul de bine, mulate parcă pe preferințele tineretului de astăzi, iar descrierile de pe site sunt super-amuzante. În plus, tipa care ne învață cum să le folosim are un decolteu sexy:

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com