Cafeaua poate fi așezată pe o măsuță cu stil

Englezii și unii asiatici (ca de pildă japonezii) au ritualurile lor în servirea ceaiului. Noi de ce nu am avea ritualul nostru de servire a cafelei? Că și așa suntem dependenți de cofeină, nu ne putem trezi din buimăceala somnului și începe ziua până nu ne sorbim licoarea preferată. Da, dar o putem face cu stil! Pe Acaju.ro există o categorie specială, dedicată unor măsuțe pentru cafea, despre care trebuie să vă spun că arată superb:

măsuță de cafea ada wenge

Măsuța de mai sus, pe nume Ada wenge, este suplă, elegantă, cu forme rotunjite. Are jos încă un blat, pe care putem așeza fructe sau orice dorim. Vine, desigur, în mai multe culori, picioarele pot fi, de exemplu, portocalii (caz în care devine Ada cherry). Este o măsuță ideală pentru living, integrându-se perfect în orice ambianță, fie ea modernă sau exotică, rafinată sau extravagantă. Costă circa 350 de lei.

măsuțe de cafea bonsai nuc

Sub mottoul „seamănă dar nu răsare”, avem cele două măsuțe de mai sus, denumite Bonsai, cu elemente metalice cromate, blat securizat de 10 mm grosime și motiv cromatic de wenge sau nuc. Prețul este cu câțiva lei mai mic decât la Ada, deși, cum vă ziceam, seamănă foarte bine. Sau, pentru cei care preferă modele dreptunghiulare și nu eliptice, avem de exemplu măsuța Noto, cu un design futurist, realizată din mdf furniruit, cu elemente de prindere metalice și cromate:

măsuță de cafea noto

Dar există și alte variante, pe care vă las să le descopriți singuri vizitând paginile site-ului acaju.ro. Pentru că, zic eu, merită să ai în livingul tău o astfel de masă, mai ales dacă dispui de un apartament pus la punct și obișnuiești să primești diverse persoane în vizită. Bineînțeles, nu doar cafeaua poate fi servită pe ele, ci și ceaiul, băutura sau desertul. Indiferent însă de ce ai consuma, un astfel de design va transfigura actul profan al sorbitului de cafea într-unul magic, lăsând o impresie puternică asupra vizitatorului. Cel puțin eu unul aș fi impresionat.

măsuță de cafea elipse

Apărută într-o regiune a Etiopiei numită Kaffa, de la care i se trage și numele, cafeaua a fost introdusă mai apoi în lumea arabă prin Egipt și Yemen, fiind la început folosită ca aliment. Membrii triburilor est-africane măcinau boabele crude și le amestecau cu grăsime animală, consumând apoi pasta rezultată pentru a avea energie în luptă. Ulterior, cafeaua a ajuns în Europa și a început să fie folosită ca băutură. Dar poate că niciodată până acum actul degustării aromei ei parfumate nu a fost atât de rafinat și stilat, aș putea încheia poetic, gândundu-mă la motivele yin-yang ale măsuței din ultima imagine.

Sau mai bine vă las pe voi să vă spuneți părerea, în comentarii.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com