De ce ai da bani mai mulți la stomatolog

Eu sunt genul de persoană care-și drămuiește banii și, în general, evită cheltuielile mari. Acum câțiva ani, un rest de mâncare rămas între dinți mi-a cauzat două mici carii, și pentru că nu m-am dus să le tratez la timp, ele s-au mărit, până când unul din cei doi dinți a început să mă doară. Mama mea, lucrând în sănătate, avea două cunoștințe, soț și soție, medici stomatologi amândoi, la același cabinet. Medici care, în plus, lucrau sub prețul mediu. Pentru că, povesteau ei, își caută tot felul de furnizori, de la care-și aduc materiale mai ieftine. Adăugați la asta faptul că erau, după cum vă ziceam, și cunoștințe de familie.

îngrijiri stomatologice pentru copii

Prin urmare, puteți deduce ușor la cine m-am dus să-mi plombeze dinții. Nu mai rețin cât mi-au cerut dar a fost o sumă foarte mică. Iar eu m-am întors acasă cu gura nouă și am fost cel mai fericit om, timp de trei săptămâni. Până când, la o atingere cu limba, am constatat că una din cele două plombe joacă. Așa că m-am dus din nou. După care din nou am fost cel mai fericit om, pentru că mi-am plombat dinții ieftin. Timp de circa două săptămâni, de data asta. Cred că am fost de trei ori în total la ei, până când am schimbat medicul, am dat un ban dar mi-am făcut toată gura, nu doar acei dinți. De atunci nu mai am probleme dentare.

De atunci mi-am zis, totodată, că eu n-o să mai merg la medici care lucrează ieftin și prost. Și chiar dacă lucrează bine, prețul mic este o consecință a unor materiale de slabă calitate. Degeaba ai cea mai măiastră mână din lume, dacă cimentul pe care-l aplici se crapă după câteva luni și duce la apariția altor probleme. În total, cred am dat mai mulți bani pe mersul repetat la primii stomatologi, și pentru ce? Pentru niște dinți din ce în ce mai ciopârțiți. De aceea, dacă aș fi azi din nou în ipostaza de a alege un stomatolog, aș prefera, de exemplu, un cabinet stomatologic modern din Bucuresti, în locul unei clinici modeste, în care dăruirea medicului poate compensa o mulțime de lucruri, mai puțin lipsa instrumentelor performante și a materialelor de calitate. În care prețul scăzut ajunge să te coste mai mult.

De aceea aș prefera o clinică în care dacă am o problemă mai complicată, ce necesită operație pe gingie, sau inserția unui implant dentar, stomatologul nu mă va trimite în altă parte, pentru că el nu are nici pregătirea și nici aparatura pentru așa ceva, ocupându-se doar de plombe și obturații. O clinică cu medici specialiști, unde dai un ban dar știi că îți rezolvi problema.

Bine, exemplul Clinicii Trident, dat de mine mai sus, este taman la cealaltă extremă. Uitându-mă la instrumentarul lor, sunt total depășit: aparate dentare invizibile, tomografie computerizată, lasere. În plus, nici nu am cunoștințe minime în domeniu, așa că mă uit pe site-ul lor ca la un film SF. Iar în orășelul meu de provincie nici nu există, după știința mea, clinică care să posede asemenea aparatură. Dar chiar și așa, al doilea medic la care am fost era unul serios, cu prețuri nu foarte mici dar cu aparate ca lumea. Iar pe viitor o să rămân fidel acestui principiu, alegând, din multitudinea de opțiuni pe care le am la dispoziție acolo unde locuiesc, pe cea care mă ajută să-mi rezolv problema, nu mă poartă pe drumuri repetat.

Pentru că bani mai fac, dar dinți nu mai am de unde să scot, din păcate. Iar dacă în cazul meu nu pot da timpul înapoi, poate că măcar vouă aceste informații să vă fie de ajutor, înainte de a ajunge la concluzii similare pe propria piele.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com