Cadourile corporate, o idee importată din Occident

În general există două tipuri de cadouri. Primul e cel al cadourilor individuale, pe care le facem unei singure persoane. Aici nu există o rețetă standard, cu cât cunoaștem mai bine ființa în cauză, cu atât ceea ce îi dăruim poate fi mai personalizat, mai intim și mai potrivit pentru ea. A doua categorie este cea a cadourilor de grup, a cadourilor pentru firme sau cadouri corporate, cum se mai numesc.

cadouri pentru firme

În cazul cadourilor business, din a doua categorie, s-ar putea argumenta că aici există o rețetă, sau mai bine zis niște elemente de care ar trebui să ținem seama. Deoarece de regulă vom oferi aceste cadouri unui număr mare de persoane, nu mai putem vorbi de preferințe. În schimb, darul nostru trebuie să fie de bun simț, să nu ofenseze pe nimeni și să aibă pe cât posibil o calitate superioară. Alegerea produselor și ambalarea lor necesită așadar un dram de atenție și inspirație, pentru că vrei ca aceste cadouri să fie apreciate, nu să te pună într-o lumină proastă în fața celor pe care-i cadorisești.

Din fericire, există și la noi în țară, de vreo 10-15 ani, magazine care îți fac sarcina asta mult mai ușoară. Cum este, de exemplu, debonaire.ro. Pe Debonaire găsești pachete gata făcute, pe care le poți comanda online. Pe site se menționează că au parteneriate cu furnizori din Franța, Germania, Belgia, Italia, Scoția și Danemarca, furnizori care le asigură produse de calitate. În plus, datorită faptului că ei numai cu asta se ocupă, cred că poți să ieși mult mai ieftin decât dacă te-ai apuca să cumperi tu, rând pe rând, și apoi să ambalezi produsele individual. Apropo de ambalaj: acesta poate fi un pachet, o cutie sau un minunat coșuleț. Mai mult, pachetele sunt personalizabile, adică poți adăga sau scoate anumite produse din ele, în funcție de necesitățile și bugetul tău. Deși nu știu de ce vorbesc de buget în condițiile în care prețul începe, din ce am văzut, de la 20 și ceva de lei.

Cu ce ocazii se fac astfel de cadouri, vă puteți întreba? De exemplu, cu ocazia atingerii anumitor obiective la firma pe care o ai, poți dispune o mică recopensă pentru angajați, un fel de premiu, sub forma unui astfel de cadou, care este ieftin dar în același timp select. Sau poți să-l acorzi cu ocazia unor sărbători mari din an, cum ar fi cele de Paști sau de Crăciun. Nimic mai ușor, când găsești cadouri corporate de Crăciun gata făcute, din care poți să alegi!

În alte țări se obișnuiește a se oferi astfel de cadouri și cu ocazia încheierii unei afaceri mutual avantajoase sau a semnării unui contract. Înțeleg că la noi nu a pătruns încă acest obicei, dar oricum, mai este timp.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com