Unde găsești cărți de cântece religioase?

Pentru început, un scurt disclaimer: nu sunt fanul acestor cântece. Dar am circulat, la vremea mea, destul de mult cu mașini de ocazie. Timp de câțiva ani făceam cu mâna pe marginea șoselei, întorcându-mă dintr-un alt oraș, la o oră târzie, când afară era deja noapte. Și e destul de greu să găsești ocazie la aceste ore, mașinile trec destul de rar iar cele care trec nici măcar nu se sinchisesc de prezența ta. Indiferent că plouă sau că e iarnă și e frig. Ba chiar, în unele cazuri, șoferii se fac că intră în tine, sau încetinesc la câțiva metri buni, pentru a demara când ajungi lângă ei. Adică îți bat joc.

muzică creștină

Ei și, având această experiență acumulată, vă pot spune că am fost luat în mașină nu de puține ori de șoferi penticostali. Da, acești pocăiți cum îi numim noi, care deseori vin la ușă și ne oferă diverse pliante gratuite, cu Turnul de Veghere sau ce titluri mai au, iată că ei s-au dovedit, cel puțin în cazul meu, de mare ajutor. Încă o dată: nu fac parte din acste confesiuni și nu am nicio treabă cu ei, dar adevărul este adevăr și trebuie să recunosc că, printre cei care s-au îndurat de mine în situațiile de care vă povesteam, au fost mulți oameni aparținând acestor culte. Care, aproape întotdeauna, nici nu au vrut să primească bani la sosire!

Ei bine, deseori în mașinile lor cântau cântece religioase sau spirituale. E o formă de muzică asemănătoare cu cea populară, oarecum și cu manelele dar mai puțin, având versuri închinate lui Iisus, sau lui Dumnezeu, nu mai rețin dacă și Fecioarei Maria, că nu știu dacă cultul lor o proslăvește în aceeași măsură cu cel ortodox. Mie personal nu mi-a plăcut muzica aceea în mod special dar avea calitatea că era lentă și oarecum relaxantă, fără a te deranja așa cum o fac manelele (pe care le detest). Ei bine, în caz că faceți parte din aceste confesiuni, sau pur și simplu v-ar interesa să studiați aceste versuri în detaliu, de exemplu pentru un studiu de lingvistică sau de religie, iată un site cu carti de cantari crestine de unde vă puteți procura materiale cu astfel de versuri.

Cât privește muzica în sine, adică discuri audio, nu am dat încă peste nimic de acest tip, dar dacă o să găsesc ceva și o să mi se pară interesant, sau o să-mi propună cineva să le promovez, o să vă scriu și despre ele.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com