Pădurile, între ecologie și utlizare rațională

În rândurile următoare o să vă prezint o alternativă la centralele termice uzuale, de apartament, și anume varianta unor centrale pe lemne la preturi avantajoase, de la Berluni.ro. Magazinul dispune de o gamă largă de centrale termice pe lemne, construite de producători renumiți pe plan mondial, ca: Ferroli, Viadrus, Buderus, care, conform informațiilor de pe site, sunt economice, rezistente, eficiente pe termen lung și autonome.

foc cu lemne

Desigur, o primă obiecție ce s-ar putea ridica împotriva achiziției unor centrale termice pe lemne este legată de materialul prim utilizat pe post de combustibil: lemnul. Totuși, să clarificăm puțin lucrurile. În primul rând, țin să menționez că eu sunt un iubitor al naturii și deci din principiu împotriva defrișărilor masive. Dar în zelul lor pentru a menține planeta verde, ecologiștii și tinerii educați din ziua de azi ajung uneori la extrema cealaltă, considerând că până și o creangă tăiată are un impact negativ asupra mediului. Nu are.

Pe de altă parte, există mulți oameni care locuiesc la țară, în zone în care încă nu s-a introdus gazul. Aceștia pot opta pentru o astfel de centrală, deoarece mulți dintre ei dispun de păduri pe care le pot folosi după bunul plac. De fapt, numai curățarea lor de crengi uscate și copaci morți ar fi probabil în măsură să asigure încălzirea unei case pe timp de iarnă. Așadar, nu tăierea copacilor pentru uz personal produce daune, ci folosirea lor pe scară industrială. Tot o centrală pe lemne poate fi montată într-o cabană sau pensiune de munte.

Iată, pe scurt, câteva avantaje centrale pe lemne: o autonomie mărită, care se referă la faptul că nu depinzi de un combustibil asupra căruia nu ai niciun control. Gazul se poate scumpi sau întrerupe, după bunul plac al societății care îl distribuie, în timp ce lemnele ți le procuri singur. O siguranță mai mare, datorită faptului că în stare brută, lemnul nu prezintă riscuri asupra sănătății și vieții omului, spre deosebire de gaz, motiv pentru care centralele pe gaz trebuie permanent verificate și, după un anumit timp, schimbate. Cele pe lemne așadar pot fi eficiente pe termen lung, fără a fi necesar să le înlocuiți.

Puteți consulta și alte detalii pe site-ul berluni.ro. Pentru comparație, puteți căuta pe google preț centrale pe lemne. De asemenea, pe site-ul Berluni scrie că vi se oferă sfaturi pertinente, accesorii și consultanță, iar punerea în funcțiune a centralelor achiziționate se face întotdeauna gratuit, de către experții lor.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com