Servicii de consultanță IT pentru firme românești

Cineva zicea că românul se pricepe la orice. E tâmplar când i se strică ușa, medic când se îmbolnăvește, mecanic auto când rămâne în pană etc. Dar această polivalență vine la pachet cu un mic dezavantaj: serviciile pe care le prestezi fără a avea o calificare vor fi întotdeauna de o calitate mai proastă decât cele prestate de o persoană competentă. Servicii cum sunt și cele de tip Consultanta IT, mai ales dacă vorbim de o firmă.


calculatoare

Ca să înțelegeți la ce mă refer, o să vă dau un exemplu simplu: câte firme din România angajează o femeie de serviciu pentru a se ocupa de curățenie la birouri? De cele mai multe ori, curățenia trece în sarcina angajaților, ca să se mai economisească niște bani, puțini, câți ori fi. Ei bine, în timp ce metoda asta merge la făcut curat, care nu cere studii de specialitate, nu o mai poți aplica la gestiunea unei rețele de calculatoare, unde îți trebuie un om competent, că dacă te lași în baza angajaților riști să rămâi fără informații vitale și cu întreaga rețea paralizată când ți-e lumea mai dragă. Sau să implementezi niște soluții ineficiente.

Iar pasul următor angajării unei persoane specializate este apelarea la o firmă specializată pe suport ITFixmypc este o astfel de firmă, având printre atuuri faptul că are un personal diversificat și poate oferi servicii de aproape orice natură când vine vorba de consultanță IT și tehnică de calcul. Adică, dacă vrei un administrator de site, care să asigure protecția, securitatea și confidențialitatea datelor de pe calculatoarele tale, îl găsești la ei. Dacă vrei pe cineva care să-ți optimizeze stațiile de lucru, îl găsești la ei. Dacă vrei să-ți faci magazin online, ți-l pot face ei. Ți-l pot și găzdui. Sau poate ai nevoie de cineva care să instaleze Linux pe toate calculatoarele? Ori vrei să faci o rețea internă, care să lege cele două puncte de lucru din cele două orașe în care ai magazine, și calculatoarele între ele? Ați prins ideea.

Nu știu exact care sunt prețurile, dar bănuiesc că, pentru a fi competitivi, nu pot cere foarte mult. Asta rămâne să discutați și să negociați cu ei, că până la urmă e treaba voastră și a lor. Dar pe de o parte eu mă bucur că există astfel de variante și la noi, că e un semn că piața de muncă se maturizează iar segmentul de prestări de servicii începe să se miște, iar pe de alta e posibil să existe chiar situații limită în care să fii aproape disperat și să n-ai la cine apela pentru a te ajuta să recuperezi niște date pierdute în urma unui atac informatic, nu doar să ai nevoie de consultanță sau suport IT, și uite că totuși există soluții.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com