Magia luminii

Când primii europeni au descoperit Indiile sau au pășit întâia oară pe pământ african, băștinașii i-au privit ca pe niște zei încarnați în chip uman. Tot datorită diferenței de tehnologie, eroul principal din romanul Papillon ajunge, la un moment dat, să trăiască o vreme în mijlocul unui trib, fiind considerat un fel de vraci atotștiutor. În acele timpuri și locuri, o simplă brichetă care se aprinde ți-ar fi asigurat completa uluire a auditoriului, obținerea întregului respect al localnicilor și nopți petrecute cu cele mai frumoase femei ale lor. Dar despre obiceiul împărtășirii (oare să-i zicem share?) femeilor, cu o altă ocazie.

becuri incandescente

Ideea pe care voiam să v-o zic este că lumina electrică (sau, la modul general, artificială, produsă de om) e de dată recentă, chiar și în țările civilizate de pe bătrânul continent. Primii inventatori din acest domeniu sunt asociați pe Wikipedia cu sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900. Adică nu prea departe în trecut. Lucrul principal pe care l-au adus ei în lume a fost becul cu incandescență. Avantajele lui față de clasicul felinar nici nu mai are rost să le menționez. Dar, foarte pe scurt, acesta le-a permis oamenilor să vadă noaptea aproape ca ziua. Becul cu incandescență s-a impus repede (aș putea spune „peste noapte”) și a rămas principala și totodată cea mai avantajoasă metodă de iluminat. Până azi.

Astăzi suntem în pragul unei revoluții în domeniul iluminării, și nu cred că greșesc dacă o numesc așa. E vorba de tehnologia led, care, în sfârșit, după mai bine de un secol, vine să aducă ceva nou. Ceva cu adevărat nou și performant. Când auziți de corpuri de iluminat ce folosesc becuri led, să știți că se referă la această tehnologie.

adidași cu leduri

Becurile cu led au câteva avantaje notabile față de becurile tradiționale, cu filament incandescent, și față de cele așa-zis economice:
  • Au o durată de viață mai lungă.
  • Consumă mult mai puțină energie, acesta fiind și avantajul lor principal.
  • Nu conțin mercur sau alte substanțe toxice. Sunt prietenoase cu mediul înconjurător și nu ne pun în pericol sănătatea când se sparg (față de becurile economice).
  • Au o lumină plăcută, albă, naturală.
  • Datorită consumului redus de enrgie, sunt mult mai flexibile, putând fi folosite în diverse configurații și la diverse dispozitive.
Acest ultim aspect înseamnă că veți putea găsi corpuri de iluminat cu becuri led, benzi luminoase, lanterne cu led, ba chiar lămpi pe bază de energie solară etc. Și pentru că trebuia să existe un magazin de unde să putem cumpăra aceste lucruri, și pentru că ele sunt, comparativ cu becul clasic, la fel cum erau brichetele pentru triburile din Africa sau America, adică magie pură, a apărut MagicLed.ro.

Vă invit să-l vizitați și să vă comandați online surse de iluminat moderne, care consumă extrem puțin și folosesc cele mai noi tehnologii, la prețuri accesibile.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com