Cum se fac bani cu interfoane

Ca în orice domeniu, și vânzarea interfoanelor poate fi productivă, în sensul că îl mai putem înșela puțin pe client. Cum? Pe pagina cu interfoane Electra găsim niște informații interesante în această direcție. Mai precis, dacă locuiești la bloc și vrei să-ți instalezi niște interfoane premium, sau niște interfoane audio simple, ce faci? Cauți o firmă care se ocupă cu montarea lor. Dacă nu există la tine în oraș, o cauți pe net. Sau poate oricum o cauți pe net, că te gândești că-i mai avantajos. Te uiți la prețuri, alegi tipul de interfon smart, simplu sau de care vrei, ceri un total estimativ după care bați palma. Toate bune și frumoase, până când se termină lucrarea și, la factură, constați că este trecut un preț mai mare decât cel stabilit. Pentru că au existat și alți factori ce nu au fost inițial luați în considerare.

oraș

Pe pagina cu interfoane Electra din linkul anterior scrie că aceste diferențe de preț (în sus, adică prețul final e mult mai mare decât cel care ți s-a transmis la început) provin din diverse costuri suplimentare: prețul surselor de alimentare, al accesoriilor utilizate (cum ar fi amortizoarele sau tagurile de proximitate), al materialelor (ciudat, pentru că, după mine, ar trebui să știi de la început ce materiale se folosesc pentru lucrare), al instalării efective etc etc. Ideea este că acestea nu pot fi evaluate perfect de la început, ci, eventual, doar la fața locului. Ceea ce însă deduc eu de aici este că iată, avem o modalitate de a ne afișa cu prețuri mici și de a face ca clientul să plătească după aceea mai mult.

E adevărat, nici nu am studiat atent problema. La noi în bloc s-a montat o singură dată interfon, cu ceva ani buni în urmă, este funcțional și nu avem de gând să-l schimbăm. Dar pentru cine dorește să-și cumpere interfoane audio, nu strică să fiți precauți. Pe site-ul Electra Instal există un calculator de preț, care are exact rolul de a preveni aceste situații și de a vă oferi o estimare cât mai aproape de realitate a sumei finale. Sunt mai mulți parametri pe care-i puteți introduce, de la județ, tipul de interfon ales, tipul de amortizor (dacă doriți unul), eventuala asigurare a ușei din spate, numărul de etaje și de apartamente pe o singură scară. Ei zic că în acest mod vă puteți calcula un preț onest, aproape de realitate, ca să nu aveți surprize.

Eu, cum ziceam, n-am avut de lucru cu ei, dar chestia merită ținută minte și studiată atunci când vrei să-ți montezi așa ceva pe scară. Asta cu atât mai mult cu cât este vorba de un număr de N persoane. Pentru că, la urma urmei, dacă ai fi singur, poate nu te-ai uita la o diferență de preț, dar alții poate se uită, și de acolo iese scandal.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com