V-ați pune becuri cu led la mașină?

Cea mai nouă tehnologie în materie de iluminat, despre care se tot vorbește și care e puternic promovată la ora actuală (și pe bună dreptate), este cea a ledurilor. Datorită modului special de funcționare a ledurilor (lumina este produsă prin căderea unui electron pe un strat al semiconductorului ce are un nivel de energie mai scăzut, pierzând un foton, adică emițând lumină), acestea consumă foarte puțină energie. Astfel că au început să apară și becuri auto cu led, ba chiar unele mașini merg numai cu becuri led.

audi matrix-led

Există și magazine de unde ne putem cumpăra becuri led auto, cum este autohut.ro. Pe pagina din link veți găsi o ofertă bogată de becuri cu led pentru mașina dvs, cu prețuri de la 40 de lei până la 618 lei pentru un set de lumini de rulare pe timp de zi, linie cu lumină omogenă, sub marca Philips. Dar unii posesori auto ezită să-și monteze astfel de faruri, spunând că tehnolgia ledurilor nu este suficient de matură în comparație cu xenonul sau halogenul și deci mai are nevoie de ceva timp până a se impune.

Într-adevăr, pe autohut există 2 pagini cu becuri auto cu led și 6 pagini pentru becuri auto cu xenon, de exemplu. Cu toate acestea, ledul reprezintă o tehnologie nouă și eficientă, iar becurile respective, cel puțin în teorie, ar trebui să reziste cât durata de viață a mașinii.

Iată, pe scurt, câteva avantaje ale becurilor led auto:
  • au o viață mai lungă decât cele cu halogen, în prezent cele mai populare pentru mașini
  • consumă extrem de puțină energie
  • au o luminozitate mare și în același timp emit o lumină caldă
  • pot fi proiectate să emită lumină în anumite tiparuri
La dezavantaje aș putea trece:
  • costul lor de producție este mare, dar asta nu vă afectează direct pe voi, dacă le găsiți la un preț bun
  • au potențialul de a duce la încălzirea cipului pe care sunt instalate sau al altor ansamble înconjurătoare
  • designul unei mașini făcute să meargă special cu becuri cu led este mai pretențios - iarăși nu vă afectează pe voi în mod direct, ci pe producător.
Indiferent de cine va câștiga supremația în lupta dintre becurile auto, dacă vreți să cumpărați niște faruri cu led, le găsiți pe site-ul din linkul de mai sus. Alături de becurile normale, cu halogen sau neon, care bineînțeles sunt și ele prezente. Partea bună, pentru că suntem pe net, este că le puteți comanda online și le primiți prin curier, la ușa casei voastre. Cel puțin teoretic, că din câte înțeleg, firmele de curierat de la noi (vezi recentele demisii de la Cargus) mai trebuie și ele să-și schimbe câte un bec, câte un șurub, câte o piesă.

Mă rog, le puteți cumpăra și de la alte magazine. Dar în acel caz nu sunt sigur dacă veți beneficia de punctele de fidelitate ce se traduc prin discounturi valorice la următoarele comenzi - vedeți voi mai multe detalii pe site. ;)

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com