Videochatul pe bloguri și acasă

Există în blogosferă cutuma asta să nu se abordeze anumite subiecte mai delicate sau mai sensibile, cum ar fi cel al videochatului. După părerea mea, aceasta nu este o atitudine corectă, ci o atitudine de struț, care preferă să-și bage capul în nisip, prefăcându-se că anumite lucruri nu există, în loc să le abordeze frontal. În plus, vei oferi mai puține informații utile (sau deloc) eventualelor fete care doresc să practice acest job și ajung pe blogul tău. Așadar, pe linia celor de mai sus, în acest articol o să vorbesc despre câteva Dezavantaje Videochat de Acasa, pe baza unui compendiu realizat chiar de un studio care se ocupă cu așa ceva.

fata cu bigudiuri

Pe pagina glamourstudio.ro găsim, la linkul anterior, o serie de riscuri la care te expui sau dezavantaje cu care te vei confrunta odată ce ai decis să practic această nobilă meserie din confortul propriei tale locuințe. Primul ar fi delăsarea. De fapt, asta nu e specifică videochatului de acasa, ci oricărui job practicat în regim de freelancing, unde nu ai un șef, un program și o echipă care să te motiveze. Pentru majoritatea oamenilor, lipsa acestor ingrediente poate duce la performanțe mult mai slabe.

Un alt dezavantaj specific, dacă-mi dați voie să-i acord o titulatură, jobului videochat de acasă, este lipsa experienței. Da, știm cu toții că pentru o meserie îți trebuie o anumită diplomă iar pentru video chat (de acasă sau din studio) îți trebuie un corp frumos. Dar tot la fel de bine știm că diploma nu contează iar ce ai învățat la școală nu se aplică la locul de muncă, unde îți vei face, în primele luni, un fel de ucenicie. La fel și cu video chatul, pe care, dacă îl faci acasă, îl vei învăța și stăpâni la nivel profi mult mai greu. În contrast cu asta, la un studio poți beneficia de sprijinul și consilierea celorlalte fete, a unei echipe, a unui psiholog etc.

Lipsa de logistică te va duce la investiții mari (să nu crezi că folosind o cameră ieftină vei ajunge să oferi aceeași calitate video-audio ca un studio profesionist și că imaginera ta îl va da pe spate pe client) sau te va face să ai un profil cel mult mediocru. În plus, necunoașterea (și nerespectarea) legislației în domeniu te va putea expune unor surprize neplăcute. Pe site scrie de mascați care-ți bat la ușă. Eu cred că este o exagerare, dar probleme cu fiscul mă gândesc că poți să ai. Totodată, nefiind expertă în internet și calculatoare, vei putea fi identificată cu ușurință de vecinul de la 2, care poate se uită la videochat, de acasă de la el.

Dar cel mai important dezavantaj, care nici măcar nu e trecut acolo, constă în faptul că ai nevoie de o locuință sigură, numai a ta, condiție pe care nu toate fetele o întrunesc.

Bun, acum este adevărat că de la un studio de videochat ne putem aștepta să îți spună că e mai bine să lucrezi cu ei decât singură. Dar totodată trebuie să admitem faptul că argumentele aduse în această direcție se susțin. Înseamnă asta oare că angajarea la un astfel de studio este lipsită de riscuri? Nicidecum, aș zice eu. Dar despre riscurile pe care le implică videochatul „cu carte de muncă” și cum alegi un studio care să fie cât mai sigur și ok pentru tine, într-un alt articol.

sursă foto: glamourstudio.ro

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com