Destinații turistice: Corfu

Edit 20.08.2016: Între timp, Genius Travel și-a anunțat insolvența.

Trăim într-o lume puternic robotizată. În fiecare dimineață ne trezim la ora 7, ne facem toaleta, ne îmbrăcăm după care plecăm la job. Unde petrecem cea mai mare parte a zilei, pentru ca seara să ne întoarcem acasă, obosiți sau epuizați. Avem timp să mâncăm ceva, să ne verificăm mailul, să citim o știre, poate să ne uităm la un film, după care ne culcăm la loc. Pentru ca a doua zi să reluăm acest program. Și a treia zi la fel. Și la fel. Zi de zi, lună de lună. Iar în cele 21 de zile de concediu, să ne odihnim la noi acasă, stând în pat. Și astfel trec anii iar unii dintre noi nu ieșim aproape niciodată din orașul nostru. Ca să nu mai vorbesc de țara noastră.

Corfu

Sunt atât de multe locuri pe Pământ care merită vizitate și atât de puțin timp ca să le vizităm. Probabil pe majoritatea dintre ele n-o să le vedem niciodată. Tocmai de aceea, ar fi păcat ca atunci când ne decidem să mergem totuși undeva, să fim în pană de idei, în lipsă de informații (despre ce am putea vedea în cutare sau cutare țară) și să alegem neinspirat. În lumina gândurilor de mai sus, m-am gândit la posibilitatea unei categorii pe blog care să vă prezinte destinații turistice interesante, inedite, bogate cultural, cu peisaje sublime etc, care se pretează la a le trece pragul și promit să vă ofere clipe de neuitat. Și până mă decid, o să vă vorbesc câte ceva azi despre Corfu.

Corfu

Corfu este o insulă a Greciei, sau mai bine zis una din multele insule grecești. Situată în Marea Ionică, se învecinează cu coasta Albaneză, de care este despărțită printr-o strâmtoare cu o lățime între 3 și 25 de km. Deși n-am fost niciodată în Grecia, sunt fascinat de geo-configurația acestei micuțe țări. Cum ar fi ca România să dețină o grămadă de insule în jurul ei, de mărimi și forme diferite, unele cu doar câțiva km în diametru și cu doar câteva sute sau mii de locuitori? Majoritatea grecilor din aceste insulițe sunt, pare-se, pescari, iar folclorul din acea regiune atribuie insulelor conotații mitologice. Astfel, unele dintre ele au fost create de tridentul (sau furca?) lui Poseidon, regele mării, zeitate principală panteonul grec.

Corfu

Dar să revenim la turism. Corfu se întinde pe o suprafață de circa 600 km, locuită de circa 100000 de greci. Arhitectura zonei este bogată, cu puternice influențe italiene. O puternică lovitură dată acestei arhitecturi a constituit-o tirul de bombardamente din cel de-al doilea război mondial, dar unele clădiri (ca de pildă Universitatea Ioniană) au fost restaurate.

Orașul principal are 8 sau 9 muzee, dintre care amintesc: Muzeul Arheologic, Muzeul Artelor Asiatice, Muzeul Bancnotelor, Muzeul Bizantin. Numai numele lor îți trezește cheful de călătorie. După cum vă puteți aștepta, fiind un centru turistic, Corfu dispune de numeroase hoteluri de toate categoriile și pentru toate buzunarele. De altfel, am citit că aici găsești prețuri pentru oricine, adică îți poți permite un sejur și dacă ai bani mai puțini. Iar pentru a vă face o idee despre prețul unei mini-vacanțe acolo, puteți consulta pagina cu oferte vacante Corfu de la Genius Travel.

Corfu

De veme ce nu am fost acolo, nu vă pot oferi o experiență first hand. Dar pe Bialog am găsit o listă cu 11 locuri pe care nu trebuie să le ratați dacă mergeți. Dintre ele amintesc: portul Kouloura, stațiunea Sidari cu celebrul ei Canal d'Amour, de fapt un mini-gold de formațiune calcaroasă, minunata plajă Apraos, Achillion sau castelul lui Sissi, situat în apropierea stațiunii Gastouri și lista ar putea continua. Dar cred că v-am deschis deja apetitul. Iar dacă doriți să citiți mai multe detalii despre această insulă, puteți intra pe linkul de mai sus.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com