Cele mai sigure, frumoase și bogate țări din lume

Revista franceză Le Point a prezentat un top al țărilor izolate, cu populație redusă, condiții bune de trai și sigure din punct de vedere al securității personale. Pe locul I se situează Noua Zeelandă. Țara unde s-a filmat „Lord of the Rings” este visul multor amatori de drumeții în natură. Printre lucrurile cu care a fost binecuvântată, se află și un spa natural săpat în nisip, având surse subterane de apă termală.


Urmează, pe locul secund, Islanda. Micuțul stat insular are o rată a infracțiunilor foarte scăzută și un număr de bazine naturale și fiorduri cu apă caldă foarte mare. Nu-i deci de mirare că islandezilor le place să se bălăcească des. Nivelul de trai este și el ridicat.

Tot puțini delicvenți au și niponii, unde poți să te plimbi noaptea prin capitală făr prea multe grij. Chiar dacă ești femeie, se spune. Japonezii s-au remarcat printr-un cod etic și moral pronunțat, ținând munca, respectul pentru celălalt și pentru drepturile omului la rang foarte înalt. Sunt multe lucruri ce pot suscita interesul turiștilor pentru această țară, dar mă limitez la a menționa ceremoniile speciale ale ciaiului.

Lista continuă cu Elveția, Australia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com