Când am devenit atât de popular?

Când am deschis acest blog, Turistul, acum mai bine de un an și jumătate, am făcut-o ca un hobby și ca o modalitate auxiliară, experimentală, de a face ceva  bănuți. Nu pentru că le-aș avea foarte mult cu călătoriile. De fapt, poate spre surprinderea multora, sunt un tip care face drumeții mai puțin decât o făceam în școală și mult mai puțin decât media. Dar este o nișă ușor de abordat. Și odată deschis, am căutat să scriu pe el articole cât mai  interesante, originale și chiar inedite, care să fie într-un fel sau altul legate de turism.


Este adevărat, am investit ceva timp în el. I-am făcut o temă care arată destul de bine, zic eu. Are un header custom, făcut de mine, un aspect simplist și eficient (puține linkuri, pagina se încarcă repede). Singurul minus ar fi că tema nu este fluidă (responsive), dar sper să corectez asta pe viitor. Deci, chiar dacă blogul nu a constituit activitatea mea principală din ultimul timp, am investit în el ceva timp și energie, cât de cât.

Dar este totuși un blog secundar, pe care nu scriu zilnic. Și care rulează sau e propulsat de platforma Blogger. Ori, în caz că nu știți, pe Blogger (blogspot) se primește mult mai puțin spam decât pe WordPress. În aceste condiții, nu mică mi-a fost mirarea când,  mai devreme, verificând comentariile în panoul de control, am găsit...1268 de comentarii spam (pe parcursul a circa șapte luni). Dintre ele, cam jumătate au fost lăsate în octombrie 2014.

E adevărat, filtrele anti-spam de pe Blogger sunt beton: doar 5 sau 6 comentarii au ajuns pe pagina principală. Le-am șters mai devreme. Totuși, rămâne o întrebare: când și cum am devenit atât de cunoscut, popular sau interesant, fie și pentru boții de spam?

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com