Monogamie și swing

Când vizitezi multe locuri, constați că fiecare are specificitatea lui. Fiecare regiune de pe glob are să zic un anumit tip de oameni (care implicit formează un anumit tip de civilizație), o cultură proprie, niște tradiții poate unice șamd. Uneori, toate acestea sau părți dintre ele pot să te șocheze sau să ți se pară nelalocul lor. Asta se petrece mai ales atunci când ele diferă considerabil de obiceiurile din locul unde te-ai născut tu. Dacă cei pe care-i vizitezi ar veni la tine în țară, probabil și pe ei i-ar mira obiceiurile tale.

V-ați pus întrebarea cum ar arăta o lume în care am putea să ne căsătorim cu mai multe persoane, adică femeile ar putea avea mai mulți soți sau bărbații mai multe soții? Probabil vă aduceți aminte de haremurile din trecut. Ei bine, e posibil ca prin anumite zone din Africa sau Asia să mai întâlniți astfel de practici. Desigur, doar într-un sens, adică bărbatul poate avea mai multe consoarte, și asta cumva pe un fond de minimizare a statutului femeii în societate. Dacă ne gândim la reprezentantele sexului slab care militează pentru drepturi egale pentru femei, fără îndoială că în astfel de zone ele ar avea legitimitate maximă.

poligamie

Totuși, în Occident și în lumea civilizată, femeia este privită ca egala bărbatului iar monogamia este „religia de bază”. Ceea ce nu înseamnă neapărat că nu am pierdut niște avantaje pe parcurs. De exemplu, mie mi-ar fi convenit ca, femeile fiind egalele bărbaților, și ele să aibă dreptul, ca și noi, să se căsătorească cu mai mulți bărbați! :) Dar cum ar arăta oare o familie modernă, compusă din două soții și trei soți? :D

Evident, nu toți gândesc așa, ba unii o să săriți revoltați că câtă lipsă de decență! Vă mai amintiți de ce scriam mai sus, cu șocul pe care îl pot exercita alte obiceiuri din alte zone? :) Totuși, există și persoane sau chiar cupluri care ar fi deschise spre astfel de experiențe. Deci atât el, cât și ea, și-ar dori o relație mai deschisă, o experiență senzuală cu alți parteneri, fie de moment, pentru a condimenta și diversifica relația lor, fie de lungă durată, gusturile nu se discută. Întrebarea e: cum s-ar putea integra o astfel de dorință în viața noastră de zi cu zi, în societatea de azi?


Răspunsul îl dau site-urile de swing. Știți ce e swingul? Tocmai schimbul de parteneri, de comun acord, între cupluri sau persoane. Te înscrii pe un astfel de site, participi la un swing party, cunoști un alt cuplu, discutați, vă placeți, doriți să faceți o încercare.

Pot să apară probleme, de exemplu partenerei tale să îi placă foarte mult de el - celălalt, mai ales după prestație, și să te părăsească? Să se destrame cuplurile? Cred că e o teamă falsă. Dacă cuplul vostru e atât de slab încât la prima bătaie de vânt se rupe, atunci înseamnă că practic nu aveți un cuplu ci o iluzie, și mai bine v-ați fi separat mai devreme. Din contră, multe cupluri convenționale ajung să se destrame sau să se plafoneze pe fondul unor fantezii neîmplinite datorită cadrului prea restrâns în care conviețuiesc.

Cadru care nu are nimic de-a face cu moralitatea. Acum câțiva ani buni, în multe zone de pe glob omul nu era monogam. Iar noi nu discutăm despre moralitate aici, ci despre om, civilizație și obiceiuri. Și, parțial, despre swing...

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com