Duminică se face trecerea la ora de vară

În noaptea de sâmbătă spre duminică se va face trecerea la ora de vară pe teritoriul țării noastre. Ceasul (mă rog, telefonul, tableta, device-ul etc) se va da cu o oră înainte, adică ora 7 dimineața va deveni ora 8. Asta înseamnă că ne vom trezi cu o oră mai devreme decât eram obișnuiți.

ora de vară

Ora de vară este o anomalie, adică ora corectă este așa-numita oră de iarnă. În unele țări s-a introdus obiceiul ca, începând cu o anumită dată din primăvară și până la o anumită dată din toamnă, ceasul să se dea înainte cu o oră. Acest lucru are ca scop economisirea energiei electrice, noi trezindu-ne (și culcându-ne) mai devreme vom beneficia pentru mai mult timp de lumina soarelui, care vara răsare mult mai repede.

La noi în țară, trecerea la ora de vară se face în ultima duminică din luna martie (când ora 3 devine ora 4) iar revenirea la ora de iarnă se face în ultima duminică din luna octombrie (ora 4 devine ora 3). Dacă sunteți în tren în această ultimă duminică (de toamnă), veți face undeva pauză o oră. Noroc că probabil la acea oră veți dormi.

De ora de vară mai trebuie să se țină cont în diverse măsurători astronomice sau atunci când doriți să vă calculați astrograma.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com