Cum să aduci mina de sare la tine

Ați auzit de aparate saline? Nici eu, până anul acesta. De ce vobim despre ele? Păi să vă explic.

Este bine-cunoscut faptul că sarea are importante proprietăți curative pentru organismul uman. Desigur, mă refer aici la sarea naturală, nu la cea prelucrată, dublu-rafinată și iodată, pe care o găsim în comerț. Argumente în favoarea acestor proprietăți curative se pot găsi prin experiență individuală, vizitând stațiunile din țara noastră în care se află mine de sare, sau discutând cu persoane care au fost acolo și și-au ameliorat starea generală de sănătate.

mină de sare

O astfel de persoană am fost eu, care de mic sufeream de afecțiuni pulmonare de tipul bronșitelor. Deși am luat nenumărate vitamine și medicamente, boala recidiva, și nu a dispărut definitiv decât după trei vizite, în trei ani consecutivi, la Slănic Moldova și Slănic Prahova, unde am respirat acel aer curat, purificator, de mină de sare. Asta a fost demult, eram mic pe atunci. Astăzi banii nu ne dau afară din casă pe majoritatea dintre noi, așa că vacanțele de acest tip pot fi mai dificile. Dar azi avem posibilitatea de a aduce minele de sare la noi.

Cel puțin asta afirmă comercianții de aparate saline. În linkul următor aveți o astfel de minune a tehnicii, un Aparat Salin S2, cum se numește el, produs de TEHNO BIONIC. De fapt, aparatul salin nu este o mare filosofie, principiul pe baza căruia funcționează fiind simplu. El are la bază două componente: un ventilator și un compartiment cu granule de săruri marine, neiodate, similare sărurilor utilizate în industria laptelui. Sau, din câte bănuiesc, celor de mină, naturale. Pentru că, după cum ziceam, sarea iodată din comerț are diverse neajunsuri.

Ventilatorul face ca aerul să treacă prin aparatul salin iar blocul cu săruri îl filtrează, infuzând aerosoli de clorură de sodiu în spațiul ambiental, modificând astfel ionizarea aerului și purificându-l (făcându-l oarecum asemănător celui de mină). Deci principiul e simplu dar și sarea în sine e probabil cel mai simplu medicament pe care natura ni l-a oferit de-a lungul timpului, având totuși o eficacitate de necontestat.

Salin S2 poate fi comandat online, de pe comenzi.ro. M-am uitat peste cele trei impresii lăsate pe pagina din link de către cumpărători. Acum, cu toții știm că astfel de impresii pot fi ușor falsificate, că nu le poți verifica, dar faptul că cei trei comentatori nu ridică în slăvi produsul, ba unii menționează nivelul de zgomot puțin cam ridicat, te face să le iei de bune. Note de 5 și de 3 stele (din maxim 5), iar în două din trei cazuri se menționează efecte benefice după câteva luni de utilizare. Aș zice că e o statistică destul de bună, pentru 160 de lei.

Prețul acestui aparat salin fiind incomparabil mai mic decât cel al unui concediu de o săptămâmă la stațiune, aparatul putând fi utilizat luni sau chiar ani de zile, iar riscurile la care ne expunem în cazul nefuncționării lui fiind de... a pierde cei 160 de lei, eu zic că merită încercat chiar și de către cei care sunt mai circumspecți de fel, dacă starea sănătății lor o dictează.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com