Diferența dintre traducere și interpretare

În dicționarul de limba română, cuvântul interpret are trei sensuri. Primul desemnează o persoană care traduce pe loc, sau, dacă vrei o formulare mai apropiată de informatică, în timp real, propozițiile unei alte persoane, facilitând astfel dialogul între oameni care vorbesc limbi diferite. Al doilea sens se referă la reprezentantul unei comunități, vorbind în numele ei. Al treilea și ultimul sens ne indică un artist ce interpretează de exemplu un rol pe scenă. Arta sau meseria interpretului se numește interpretariat.

Cum să aduci mina de sare la tine

Ați auzit de aparate saline? Nici eu, până anul acesta. De ce vobim despre ele? Păi să vă explic.

Este bine-cunoscut faptul că sarea are importante proprietăți curative pentru organismul uman. Desigur, mă refer aici la sarea naturală, nu la cea prelucrată, dublu-rafinată și iodată, pe care o găsim în comerț. Argumente în favoarea acestor proprietăți curative se pot găsi prin experiență individuală, vizitând stațiunile din țara noastră în care se află mine de sare, sau discutând cu persoane care au fost acolo și și-au ameliorat starea generală de sănătate.

Eu ca vânzător de piese auto

Primul job serios pe care l-am încercat (asta excluzând ceea ce am făcut part-time sau în timpul facultății) a fost la un magazin de piese auto. Era un magazin mic, în orășelul în care locuiam, cu un patron, un vânzător și o mulțime de clienți.

Soluții personalizate pentru site-ul dvs

Unul dintre avantajele internetului constă în multitudinea de aplicații și servicii web gratuite pe care le pune la dispoziția internauților. Prin urmare, este posibil și chiar foarte probabil ca, dacă aveți o mică afacere pe net, site-ul dvs să fie realizat folosind o astfel de tehnologie free. De exemplu, WordPress este un CMS (sistem de genstiune al conținutului) cu sursa deschisă (și implicit gratuit), care stă la baza a peste 60 de milioane de website-uri. Poate că îl folosiți și dvs. Dar fiind gratuit și popular, WordPress trebuie să fie și generalist. Adică să se adreseze nevoilor majorității celor care îl utilizează. Ce faceți însă atunci când nevoile dvs devin specifice? Atunci când vă doriți o anumită funcționalitate nouă, sau adaptată clienților dvs, sau atunci când vreți să automatizați un mecanism etc?

Ție cine îți transportă marfa?

"Totul a început în anul 1998, când fondatorul companiei, Adrian Tudor, a intrat în lumea transporturilor internaționale de marfă." Nu este vorba de prefața unei cărți, ci de introducerea de pe site-ul spedesa.ro. Fraza îți aprinde parcă un beculeț în minte, cuvintele ei par ieșite din context. Contextul mioritic al firmelor ce apar și dispar peste noapte. Spedesa este un partener la care poate merită să vă gândiți dacă doriți experiență și seriozitate. Mai este un partener care vă poate scuti de niște cheltuieli inutile, simplificând managementul transportului de marfă, prin preluarea lui integrală. Să vedem o scurtă prezentare:

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com