Ce sunt ofertele last minute și cum le putem folosi

Dacă trăiți în secolul 21, ca mine, atunci aveți internet. Dacă aveți internet, atunci vă folosiți de el. Dacă vă folosiți de el, atunci îl consultați înainte de a vă decide unde să vă petreceți concediul sau vacanța. Iar dacă, făcând asta, intrați pe diverse site-uri și agenții de voiaj, ați observat probabil o rubrică cu numele de last minute Grecia, last minute Austria sau ceva similar. Și probabil vă puneți întrebarea ce sunt ofertele acestea și de unde își trag numele.

last minute

Spus foarte pe scurt, ofertele last minute sunt oferte de ultimă oră, care vin cu prețuri mult reduse față de prețurile de bază, deoarece hotelul în cauză, sau organizatorul unui eveniment, a rămas cu locuri libere. Și pentru că mai există doar câteva zile până la data acelui eveniment, ca să nu piardă aceste locuri rămase libere, le dă cu discount mare, uneori chiar la jumătate prețul, pe principiul că mai bine mai puțin decât deloc.

Dar nu vă faceți prea multe iluzii: aceste tipuri de oferte sunt în general rare. Mult mai des întâlnită e situația în care toate locurile disponibile se ocupă înaintea plecării. Dacă totuși apar astfel de oferte, ele în general au un anumit număr de locuri (de exemplu valabil pentru primii 5 care se înscriu) și sunt lipsite de flexibilitate (nu puteți alege altă cursă sau alt hotel etc). Totuși, condițiile de cazare și în general calitatea serviciilor ce vi se oferă nu au de suferit, ele fiind exact identice situației în care v-ați fi luat bilet din timp, la preț normal.

cadouri last minute

Pe cine pot încurca aceste tipuri de oferte:
  • Pe cei care au un job rigid, în cadrul căruia nu-și pot lua concedii fulger.
  • Pe cei cu obigații, familie, care trebuie să-și planifice călătoria din timp.
  • Pe cei care trebuie (sau doresc foarte mult) să ajungă la o anumită destinație, adică pentru care ajungerea acolo e mai importantă decât diferența de preț ce o aduce o posibilă ofertă de ultim moment.
Cui le pot fi ele foarte utile:
  • Celor care nu dispun de un buget foarte mare dar vor totuși să petreacă sejururi de calitate în alte orașe/țări.
  • Celor care își pot pregăti o călătorie de azi pe mâine.
  • Celor pentru care nu-i atât de important locul unde vor merge, ci mai ales raportul preț calitate.

oferta last minute

Dacă vă situați în ultima categorie, puteți vâna astfel de oferte și, când prindeți un deal care vă convine, ridicați pânzele cu voioșie. Iar pentru a fi la curent cu ele, puteți accesa regulat paginile last minute ale diverselor agenții de turism (un link spre o astfel de pagină am pus chiar în primul paragraf din articol), precum și să vă înscrieți la newsfeed-ul lor, dacă oferă în el informațiile utile în acest sens. Iar dacă nu vreți să vă dați adresa de mail de pe care vorbiți cu prietenii și familia, puteți să vă creați una separată special pentru așa ceva.

Dar trebuie să fiți totodată și rapid. Pentru că 1) reducerile last minute sunt totuși rare și 2) datorită faptului că sunt rare, ele sunt uneori epuizate încă din primele ore, adică locurile libere se ocupă de alții care și ei vânează astfel de chilipiruri.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com