O idee mișto de cadouri de sărbători

Unul din cele mai frumoase și magice momente ale lunii decembrie îl constituie momentul dăruirii unui cadou cuiva, unei persoane iubite, unui coleg sau unei cunoștințe. Și câți dintre noi nu deschidem cu bucurie, emoție și curiozitate pachetul ce ne este dăruit, dornici de a vedea ce se află înăuntru? Totuși, nu întotdeauna se nimerește ca cel care ne face cadoul să fie pe aceeași lungime de undă cu noi, și să ne dăruiască ceva care să ne placă într-adevăr. Desigur, în cazul familiei sau al iubiților, îți cam faci o părere despre ce i-ar plăcea celuilalt. Dar într-un mediu corporate, unde relațiile sunt mai mult de serviciu și de colegialitate, dacă vrei să faci un cadou cuiva, poți s-o dai foarte ușor în bază.

coș cadouri

Pentru a rezolva această problemă, cuiva i-a venit ideea să deschidă un magazin online, respectiv www.giftidea.ro, de unde să puteți comanda cadouri pentru colegii sau apropiații voștri. Acestea, cadourile, vin în anumite formate standard ce îmbună utilul, plăcutul, gustul și luxul cu tradiționalul. Astfel, puteți avea un cozonac, delicatese și ceai într-un coș ornat cu un ștergar clasic. Sau cognac de lux cu praline și cafea într-o cutie foarte frumoasă, alături de un glob pentru brad. Sau multe altele.

coș cadouri

Există o mulțime de variante de cadouri din care puteți alege. Sau, dacă doriți, puteți utiliza meniul Configurator al site-ului și vă puteți configura singuri cadoul: alegând mai întâi în ce vor fi puse aceste daruri (coș sau cutie, după care veți selecta ce model), apoi dacă doriți cozonac sau băutură (sau ambele), de care anume șamd, veți fi trecuți prin toate opțiunile și veți bifa doar ceea ce corespunde preferințelor dvs. La final se va afișa prețul.

cutie cadouri

Firma se angajează pe site să trimită gratis cadourile la o singură locație aleasă de cumpărător, oriunde pe teritoriul României. Și să o facă rapid, în circa 24-48 ore, prin Fan Curier. O idee excelentă ce se poate dovedi foarte utilă cu ocazia sărbătorilor de Paște și, pentru că intrăm în luna decembrie, de Crăciun sau de Anul Nou. În afară de faptul că alegeți niște cadouri cu gust și oarecum standard, nu mai aveți de umblat voi prin oraș, de căutat lichiorul cel mai ieftin, sau vinul cel mai bun, selecția este gata făcută și de vreme ce respectivii se ocupă de cadouri, vă puteți oarecum baza pe alegerile lor.

Sper să vă placă.

Bancuri despre iarnă

Doi prieteni comunică pe chat:
- A început să ningă afară!
- Dă-mi link!

aplicatie pentru zapada

O blondă ajunge în preajma Crăciunului la o stațiune montană. Merge la un hotel și, la recepție, vede afișate cotele zăpezilor:
Bușteni: 15 cm; Clăbucet: 19 cm; Postăvaru: 25 cm
Se duce la recepționer și cu glasul tremurat întreabă:
- Care e camera domnului Postăvaru?

La finalul toamnei, indienii dintr-o rezervație îndepărtată și-au întrebat șeful de trib dacă iarna care urmează va fi geroasă sau nu. Acesta, proaspăt întors din Occident și neinițiat în vechile lor secrete, le-a zis la plezneală că da. Cum a doua zi indienii au început să strângă lemne, îngrijorat, șeful de trib s-a dus în oraș și a sunat la cea mai apropiată stație meteorologică:
- Nu vă supărați, aveți date despre iarna care va urma?
- Da, se pare că va fi o iarnă geroasă, i-a răspuns meteorologul de serviciu.
Întors la ai lui, le-a trimis vorbă să strângă și mai multe lemne, pentru că iarna va fi cu adevărat friguroasă.
Peste două săptămâni, ca să verifice, s-a dus din nou în oraș și a întrebat din nou pe cei de la stația meteo dacă nu s-a schimbat previziunea. I s-a răspuns că nu, va urma o iarnă cruntă. Așa că s-a reîntors în sat și le-a spus indienilor să strângă și ultima crenguță din pădure, să aibă de foc.
Cum însă frigul se lăsa așteptat, șeful nostru de trib s-a dus a treia oară în oraș, și a sunat din nou la centrul meteo:
- Sunteți siguri că iarna se anunță geroasă?
- Da, absolut, i s-a răspuns de acolo.
- Păi este totuși cald. Pe ce vă bazați când spuneți asta?
- Indienii din apropiere strâng lemne într-o veselie!

Obiceiuri culinare ciudate de pe glob

Când vine vorba de mâncare, fiecare are propriul stil. Americanii de exemplu obișnuiesc să mănânce uscături, prăjeli și să folosească bețe, scrie Thrillist, în timp ce europenii sunt mai confortabili în utilizarea tacâmurilor de tip lingură, cuțit, furculiță. Iară mai jos o listă cu câteva dintre cele mai inedite, dacă nu ciudate, obiceiuri culinare de pe glob. Pe principiul că câte popoare, atâtea stiluri de a mânca.

mâncare

În Thailanda este considerat necioplit să duci mâncarea la gură cu furculița. În schimb, fucrulița se folosește pentru a împinge mâncarea într-o lingură, din care după aceea mănânci efectiv. Tacâmurile au fost introduse în Thailanda de către regele Chulalongkorn, după o vizită din 1897 în Europa. Se pare însă că regele nu a stat suficient cât să asiste și la demonstrația pentru furculiță.

Plescăitul și suptul zgomotos al pastelor și al supei sunt considerate perfect acceptabile în Țara Soarelui Răsare. Mai mult, japonezii cred că acest mod de a mânca îmbunătățește gustul alimentelor preparate și ajută la consumarea lor cât timp încă sunt fierbinți. Practic, în Japonia vărul vostru Gogu ar fi considerat cel mai politicos om.

Tot pe linia țărilor în care i-ar plăcea lui Gogu să locuiască, în unele regiuni din Canada este condierat un gest pozitiv să tragi un vânt după o masă copioasă. La noi în România am auzit recomandarea asta doar la medici în spitale, mai ales în cazul bolnavilor care aveau probleme cu tubul digestiv.

Nici românii nu sunt lipsiți de curiozități. Consumarea testiculelor  unor animale este și acum considerată o delicatesă prin anumite părți, din ce știu. Iar la bunicii noștri de la țară, mai găsim încă obiceiul ca după tăierea porcului să mânânci urechile acestuia, nu și coada (care de obicei se dă la animale), pentru „a ajunge fruntea, nu coada”.

peștele fugu

Fugu este o specie din Japonia a peștelui balon. Și da, e extrem de otrăvitor. Prepararea lui intră sub incidența legii, fiind autorizați doar anumiți bucătari iscusiți. Încercări „clandestine” au dus uneori la decese. Dacă ați urmărit serialul polițist Columbo, ați putut observa acest motiv într-unul din episoadele sale.

Cea mai scumpă mâncare din lume este supa de cuiburi de păsări. Se consumă în China, unde, de sute de ani, cuiburile lipite cu salivă au constituit o delicatesă culinară. Recordul la preț îl are o varietate de supă cu cuib roșu, pentru care trebuie să scoateți din buzunar până la 10000 (zece mii) de dolari! (sursa)

Tot în anumite regiuni din China se obișnuiește să se consume creveți vii, cufundați în prealabil într-un lichior puternic care îi paralizează. Obiceiul de a consuma creveți este răspândit și în alte regiuni de pe glob, cum ar fi Statele Unite, doar că implică de regulă și o etapă intermediară, cunoscută sub numele de „gătit”.

Ca multe specialități asiatice, unele caracatițe mici sunt servite uneori „natural”. Atât de natural, încât îl poți privi pe bucătar cum dezmembrează una în fața ta, o pune pe farfurie și o asezonează cu ulei de susan și alte condimente, asta dacă o poate nimeri, pentru că adeseori încă mișcă în farfurie în timp ce tu te întinzi după bețișoare (vorbim de Asia, da?)

casumarzu

Un early booking în Sardinia v-ar face cunoștință cu Casu Marzu. Este o brânză de burduf mai specială: conține larve de insectă. În timp ce brânza cu mucegai este răspândită și la noi (și foarte bună la gust de altfel), larvele din brânza de care vorbesc aici sunt vii. Nu sunt foarte lungi: doar 8 mm. Dar pot sări în aer până la o înâlțime de 15 cm când sunt deranjate.

Poftă bună!

Distincție și rafinament pentru corpul tău

În articolul de față o să vă prezint un magazin online ce comercializează bijuterii, în special pentru femei. Și sună atât de sec, atât de rigid  formularea cu „magazin online ce comercializează articole pentru femei”, după ce intri pe el și vezi cât de frumos arată și ce bine este conceput, aș putea zice aproape artistic. De o manieră care să reflecte calitățile produselor de pe rafturi, adică ale bijuteriilor: eleganță, bun gust, subtilitate, stil rafinat. Dar destul cu vorbăria, să vă spun despre ce-i vorba.

Site-ul se intitulează La Femme Coquette, care e traducerea în franceză a expresiei „femeia cochetă”. Pentru că, nu-i așa, o femeie trebuie să fie în primul rând cochetă. Dar ce înseamnă mai exact cochet? Ne-o spune dexonline:

COCHÉT, -Ă, cocheți, -te, adj. 1. (Despre oameni) Care caută să placă (unei persoane de sex opus) mai ales printr-o îmbrăcăminte îngrijită, elegantă, printr-o comportare atrăgătoare; (despre manifestările oamenilor) care exprimă, trădează cochetărie. 2. Care are un aspect plăcut, îngrijit. Interior cochet. – Din fr. coquet.

Remarcați că termenul provine din limba franceză? Deci până acum, titlul site-ului e foarte inspirat. Să vedem ce produse au.

Meniul din stânga ne prezintă o gamă variată de articole, cu accent pe lucruri din argint (care argint este un simbol eminamente feminin): broșe din argint, cercei din argint, coliere sau inele din argint, lănțișoare etc. Apoi, mai au cadouri de lux, bijuterii mireasa, bijuterii fanteziste sau chiar bijuterii pentru copii. Eu însă o să mă opresc asupra paginii lor cu pandative din argint, pe care vă invit s-o vizitați și voi, pentru că pandativele de acolo mi se par foarte reușite și originale.

pandativ argint bufnita

De exemplu, iată mai sus cum arată un pandativ cu o bufniță din argint. Foarte pe gustul meu, drăguță și simultan inedită. Nu doar că arată bine în poză, dar îmi imaginez că ar arăta super la gâtul unei fete. Ori poate preferați o variantă mai colorată și stilizată diferit? Încercați-o atunci pe următoarea:

pandativ argint bufnita

Prețul primului model este de 270 de lei iar celui de-al doilea - 128 lei.

O altă categorie cu totul insolită o reprezintă cea a bijuteriilor fanteziste, care se întâmplă că sunt și realizate manual, adică handmade. În cazul acestor bijuterii, decisiv este talentul, pasiunea și „mâna” celei care le face. A, da, și răbdarea. Dar mai bine vă las pe voi să le vedeți, invitându-vă să intrați pe această pagină. Eu mă limitez la a vă prezenta o brățară din pietre semiprețioase, care mi-a plăcut foarte mult, și care costă numai 79 de lei:

bratara din pietre semipretioase

De ce prezint aceste tipuri mai puțin obișnuite de giuvaieruri? Penetru că mie, ca bărbat, mi-ar plăcea o fată care să poarte ceva neobișnuit (dar elegant, potrivit cu ea, nu ieșit din limitele bunului simț!), ceva prin care să fie unică, nu același tip ce cercei sau coliere pe care le poartă toată lumea. Mi-ar plăcea la o fată originalitatea, spiritul de aventură, misterul, expresivitatea, iar toate aceste bijuterii care ies puțin din binecunoscutele tipare îmi sugerează exact acest lucru: că am în față o prezență fascinantă, care nu acceptă să se înscrie într-un șablon ci gândește și simte liber.

Ca bărbat, ce ți-ai putea dori mai mult de la o femeie, pe lângă frumusețe și senzualitate? Cel puțin la primul contact vizual cu ea.

Ce sunt ofertele last minute și cum le putem folosi

Dacă trăiți în secolul 21, ca mine, atunci aveți internet. Dacă aveți internet, atunci vă folosiți de el. Dacă vă folosiți de el, atunci îl consultați înainte de a vă decide unde să vă petreceți concediul sau vacanța. Iar dacă, făcând asta, intrați pe diverse site-uri și agenții de voiaj, ați observat probabil o rubrică cu numele de last minute Grecia, last minute Austria sau ceva similar. Și probabil vă puneți întrebarea ce sunt ofertele acestea și de unde își trag numele.

last minute

Spus foarte pe scurt, ofertele last minute sunt oferte de ultimă oră, care vin cu prețuri mult reduse față de prețurile de bază, deoarece hotelul în cauză, sau organizatorul unui eveniment, a rămas cu locuri libere. Și pentru că mai există doar câteva zile până la data acelui eveniment, ca să nu piardă aceste locuri rămase libere, le dă cu discount mare, uneori chiar la jumătate prețul, pe principiul că mai bine mai puțin decât deloc.

Dar nu vă faceți prea multe iluzii: aceste tipuri de oferte sunt în general rare. Mult mai des întâlnită e situația în care toate locurile disponibile se ocupă înaintea plecării. Dacă totuși apar astfel de oferte, ele în general au un anumit număr de locuri (de exemplu valabil pentru primii 5 care se înscriu) și sunt lipsite de flexibilitate (nu puteți alege altă cursă sau alt hotel etc). Totuși, condițiile de cazare și în general calitatea serviciilor ce vi se oferă nu au de suferit, ele fiind exact identice situației în care v-ați fi luat bilet din timp, la preț normal.

cadouri last minute

Pe cine pot încurca aceste tipuri de oferte:
  • Pe cei care au un job rigid, în cadrul căruia nu-și pot lua concedii fulger.
  • Pe cei cu obigații, familie, care trebuie să-și planifice călătoria din timp.
  • Pe cei care trebuie (sau doresc foarte mult) să ajungă la o anumită destinație, adică pentru care ajungerea acolo e mai importantă decât diferența de preț ce o aduce o posibilă ofertă de ultim moment.
Cui le pot fi ele foarte utile:
  • Celor care nu dispun de un buget foarte mare dar vor totuși să petreacă sejururi de calitate în alte orașe/țări.
  • Celor care își pot pregăti o călătorie de azi pe mâine.
  • Celor pentru care nu-i atât de important locul unde vor merge, ci mai ales raportul preț calitate.

oferta last minute

Dacă vă situați în ultima categorie, puteți vâna astfel de oferte și, când prindeți un deal care vă convine, ridicați pânzele cu voioșie. Iar pentru a fi la curent cu ele, puteți accesa regulat paginile last minute ale diverselor agenții de turism (un link spre o astfel de pagină am pus chiar în primul paragraf din articol), precum și să vă înscrieți la newsfeed-ul lor, dacă oferă în el informațiile utile în acest sens. Iar dacă nu vreți să vă dați adresa de mail de pe care vorbiți cu prietenii și familia, puteți să vă creați una separată special pentru așa ceva.

Dar trebuie să fiți totodată și rapid. Pentru că 1) reducerile last minute sunt totuși rare și 2) datorită faptului că sunt rare, ele sunt uneori epuizate încă din primele ore, adică locurile libere se ocupă de alții care și ei vânează astfel de chilipiruri.

Imagini de calitate pe teme de turism și nu numai

În caz că vă interesează turismul, sau doriți să vă puneți niște tapeturi (backgrounduri) înfățișând imagini din natură pe monitor, vreau să vă semnalez un site excelent de unde vă puteți inspira. Mai mult dcât backgrounduri, pe National Geographic puteți găsi imagini de diferită dimensiuni și rezoluții, ce surprind oameni, locuri, întâmplări, obiceiuri, tradiții. Imaginii multicolore, vii.

national geographic

national geographic

Aici nu aveți decât niște mostre menite să vă trezească apetitul. Calitatea imaginilor de pe site este excelentă iar rezoluția mult mai mare. În plus, fotografiile sunt realizate deseori de profesioniști și grupate pe colecții, în funcție de anumite criterii sau teme.

Sper să vă placă.

Animale de companie

Țineți minte că anul trecut a fost o fază cu un copil din capitală, sfâșiat de câini? Și că după aceea s-a luat decizia eutanasierii maidanezilor? Mi-am adus aminte de lucrul ăsta și voiam să vă întreb - pe care sunteți bucureșteni - dacă mai există sau nu câini vagabonzi pe străzi.

Din punctul meu de vedere, a ucide animalele în masă pentru simplul motiv că își apără teritoriul (copilul intrase pe un teren privat, unde acei dulăi se aciuaseră), crimă numită eufemisic eutanasie, nu ne face cu nimic mai buni decât aceste animale. În astfel de situații, locuitorii altor țări au găsit soluții pașnice. În mare parte bazate pe adopție și crearea de locuri special amenajate pentru aceste animale. Și da, sterilizarea lor.

dalmatian

Problema e că la noi există două mari obstacole în acest sens. Primul este legat de mentalitatea omului. Noi nu avem încă o gândire occidentală, sau cel puțin unii dintre noi. Nu știu să îngrijim un animal. Mă gândesc acum la faptul că foarte mulți români se declară iubitori de animale, și unii chiar cresc, dar nu le asigură condiții optime. Le dau zilnic același tip de hrană, sau resturi de la masa omului. Poate că într-un fel resturile sunt mai bune decât punga clasică pe care i-o cumperi zi de zi patrupedului tău, deoarece conțin alimente diversificate. Pentru că orice animal are nevoie, ca și omul, de variație. Nu poți să-i dai zilnic hrană uscată, de exemplu, la fel cum noi nu mâncăm într-una popcorn și chipsuri. Ca să vedeți la ce mă refer, puteți intra pe petpal, care este un magazin de hrană pentru animale (câini, pisici etc), și veți vedea ce înseamnă meniu divers. Apoi, lipsa de educație se vede și în faptul că ducem animalele la plimbare dar nu curățăm rahatul pe care îl fac pe trotuar (și da, există pungi speciale în care se poate colecta acesta fără să te murdărești, după care îl arunci la un coș de gunoi).

A doua problemă vine de la administrație. Presupun că primăria capitalei nu a avut niciun interes în a elimina problema câinilor vagabonzi de pe străzi. De ce? Pentru că atât timp cât există câini, există și un buget alocat lor. Ori pe câine nu îl poți întreba câți bani a cheltuit primăria, cât i-a dat să mănânce, ce injecții i-a făcut, dacă i-a găsit adăpost etc, că răspunsul maxim pe care-l vrei primi de la el va fi un dat din coadă.

Apoi, un animal are nevoie și de afecțiune, și timp din partea ta. Și cam aici se regăsește motivul principal pentru care nu am animale de companie. Ceea ce nu înseamnă că nu am trimis un pui de pisică la țară, unde s-a instalat foarte confortabil și și-a găsit un cămin.

Dar să revin din toată divagația asta și să-mi repet întrebarea: mai există câini vagabonzi pe străzile capitalei?

Surprize neplăcute în Singapore

turist singapore

Dacă aveți cumva drum prin Singapore, aveți grijă de unde vă faceți cumpărăturile. Mai ales dacă e vorba de telefoane mobile. Ok, să fiu fair: nu am date despre magazinele de acolo și nu știu ce fel de oameni sunt. Doar că am văzut un clip interesant. Pe care vi-l arăt și vouă în cele ce urmează.


Cam nasol să te pui în genunchi în fața unor comercianți care te-au țepui. Dar pe ei nu-i deranjează nimeni?

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com