Delta Dunării, comoară națională și universală

Aud deseori în jurul meu (sau mai bine zis văd, pe net, pe facebook) oameni care se plâng de cum arată țara noastră. Oameni pentru care România a devenit ceva indezirabil, cărora le este rușine să spună că sunt români și care visează la o viață în străinătate. Nu o să neg faptul că salariile de la noi sunt mici sau că există și motive de întristare. Dar depinde și la ce vrei să privești. Pentru că dacă ești deschis să vezi frumosul, o să constați că ne remarcăm și prin numeroase elemente pozitive sau minunate. Unul din lucrurile pe care le puteți face pentru a vă convinge de adevărul acestor afirmații este să petreceți un sejur în Delta Dunării.

Delta Dunării

După cum sper că știți, Delta Dunării este parte din patrimoniul mondial Unesco, începând cu 1991, având statutul de rezervație a biosferei la nivel național în România. Este a doua ca mărime dar cea mai bine conservată deltă europeană. Cea mai mare parte a ei se află pe teritoriul Româniai (Dobrogea în special) dar o parte ajunge și în Ucraina. O particularitate a Deltei este că ea se pretează la sejururi atât vara cât și iarna, datorită climei specifice, determinată de proximitatea Dunării.

Delta Dunării

Sunt prea multe bogățiile Deltei pentru a le înșira aici. Dacă sunteți interesați, puteți căuta pe net și veți descoperi că s-au făcut numeroase filme cu incursiuni în această zonă ruptă parcă din poveste. Eu am un amic virtual care obișnuiește să pescuiască acolo, de altfel Delta vă va încânta dacă vă place să vă dați cu barca și sunteți fanul climatului umed (altfel, există și dezavantaje, ca de exemplu numărul mare de țânțari). Dar fauna și flora sunt atât de bogate și diverse încât merită să vizitați, măcar o dată în viață, această parte a țării (iar acest îndemn mi se adresează și mie). Există numeroase resorturi sau stațiuni, cum ar fi Green Village, căci delta se întinde pe cca 2500 km pătrați în țara noastră.

Casa Teo - Sf. Gheorghe, Delta Dunării

Puteți studia destinațiile și cazările posibile pe site-ul tui-travelcenter.ro. Eu am găsit mai multe hoteluri de top, care arată excelent și, din cum se prezintă, sunt în măsură să vă ofere tot confortul și toate facilitățile de care aveți nevoie. De exemplu, hotelul din ultima imagine se numește Casa Teo și se află pe brațul Sf. Gheorghe. Arată simplu și minunat în același timp; în plus, nu în fiecare zi ajungi să dormi într-o cameră cu vedere spre bătrânul fluviu.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com