Trei puncte de atracție din Brașov

Edit 20.08.2016: Între timp, Genius Travel și-a anunțat insolvența.

Dacă v-aș zice că de ceva vreme caut cazare in Brasov, ce soluție mi-ați da? Ei bine, deși personal nu caut nimic, unul din răspunsurile posibile pentru cei care-și pun întrebarea: unde găsesc o cazare ieftină în Brașov este site-ul GeniusTravel.ro, din linkul anterior, pe care vă invit să-l vizitați. Dar de ce v-ați petrece concediul sau vacanța în Brașov, în loc să mergeți la Mamaia, pe litoralul bulgar sau să vizitați o insulă grecească? În acest articol nu vreau să fac apologia Brașovului și nici să-l prezint în mod exhaustiv. Dar vreau să vă arăt patru puncte de atracție din zonă, trezindu-vă interesul și curiozitatea pentru acest minunat județ.

castelul bran

Un prim lucru pe care l-ați puteți vizita și de care toată lumea a auzit este Castelul  Bran. Situat la 30 de km de Brașov, acesta constituie un monument istoric și arhitectonic care suscită inters pentru turiștii de orice naționalitate. Creat ca cetate de apărare, inițial a avut forma unui patrulater neregulat. În timp a suferit numeroase modificări, printre care îmbrăcarea acoperișului cu țiglă și construirea unor turnuri noi. Este construit pe o stâncă. În prezent are un muzeu de patru etaje, în care sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri.

poiana brașov

Un al doilea obiectiv turistic l-ar putea constitui Poiana Brașov. Despre ea știți că e locul ales de mulți pentru drumeții dar mai ales sporturi de iarnă. Ceea ce probabil nu știți este că în Poiana Brașov există 12 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Că schiorii au urcat vârful Postăvaru încă din 1895 și că primele mențiuni ale acestei poieni datează din 1427, cu ocazia oieritului ce se desfășura pe atunci. Zona prezintă interes și pentru pasionații de floră și faună, prin biodiversitatea de care dispune.

râșnov

Al treilea și ultimul punct din lista noastră îl constituie Râșnovul. Aflat cam la jumătatea drumului dintre Brașov și Bran, acest oraș s-a dezvoltat simțitor în ultimii ani, mai ales în materie de servicii turistice. Zona lui centrală arată ca orice așezare de munte. Totuși, zonele aflate spre ieșirea către Predeal sau Poiana Brașov sunt superbe. Acestea dispun de facilități multiple de cazare în condiții excelente și au avantajul amplasării lor aproape de alte puncte turistice, ca Cheile Râșnoavei sau Cetatea Râșnovului.

Acestea sunt numai trei din atuurile pe care Brașovul, un oraș atât de popular și totodată atât de puțin cunoscut, le are în mânecă. Ca să ajungeți să le vizitați, tot ce trebuie să faceți este să consultați paginile site-ului Genius Travel, prin intermediul căruia sper să vă puteți găsi o cazare pe placul inimii și pormoneului vostru.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com