Câteva motive să te apuci de skiat

Pentru că tot s-a răcit vremea și azi-mâine ne trezim c-am intrat în iarnă, vă propun să discutăm puțin despre skiuri second hand. Și încep prin a vă face o mărturisire: poate spre rușinea mea, nu știu skia. N-am avut niciodată skiuri, second hand sau noi, n-am fost niciodată pe o pârtie de ski, nu știu cu ce se mănâncă sportul ăsta, decât de la televizor, unde sigur că totul e foarte simplu și frumos. În generală, aveam o singură colegă de clasă care mergea la ski, iar părinții ei erau medici, deci aveau posibilități, așa că am rămas cu impresia că e un sport elitist, pentru cei cu bani. Dar oare aveam dreptate? Ei bine, nu.

skiuri

Să începem cu locurile unde ai putea practica acest sport. În primul rând, nu trebuie să te deplasezi în afara țării. România dispune de o serie de stațiuni adecvate sportului de iarnă, multe fiind vizitate și de turiști străini. De exemplu, numai la Poiana Brașov există cel puțin 9 pârtii de ski: Bradul, Drumul Roșu, Kanzel, Lupului, Ruia, Slalom, Stadion, Subteleferic și Sulinar. Apoi, există stațiuni de iarnă la Predeal, la Durău, la Sovata, la Bran, la Vulcan, sunt foarte multe, practic îți trebuie o viață să mergi pe la toate. Evident, fiind în România, presupun că prețurile sunt accesibile. În plus, ești aproape de casă și recepționierii de la hotel plus majoritatea turiștilor vorbesc românește, așa că îți poți face și prieteni noi.

Pentru echipament, dacă n-ați practicat niciodată acest sport și nu vreți să aruncați banii degeaba, eu vă recomand să vă cumpărați niște skiuri second hand. Nici măcar nu trebuie să vă deplasați până la magazinul de articole sportive din orașul vostru (unde poate nu au decât noi, la prețuri destul de pipărate). Găsiți pe net skiuri second hand începând de la 100 de lei. Dat fiind că sunt aduse din afară și fabricate de firme ca Atomic, Blizzard, Dynamic, Elan, Fisher, Kastle, Nordica etc (16 branduri), puteți chiar ca, pentru o sumă derizorie, să intrați în posesia unor skiuri second hand mai bune decât o pereche de skiuri noi dar no-name. Și, dacă nu vă prinde acest sport, măcar n-ați investit mult în el, deci nu aveți pierderi.

Trebuie să recunosc că, pentru mine, faptul că am găsit skiuri second la prețul ăsta a constituit o surpriză plăcută. V-am spus la început că nu sunt nici măcar amator în domeniu, așa că aveam impresia că skiatul presupune costuri mari și e dificil. Realitatea este că am ignorat un sport ieftin, poate cel mai ieftin sport de iarnă, în condițiile în care tot ce-ți trebuie pentru a-l practica sunt o pereche de skiuri second hand de 100 de lei și un bilet la o stațiune montană. Dacă ai bani, oricum te-ai fi dus undeva în concediu sau de revelion, iar o pârtie de ski te costă, evident, mult mai puțin decât un sejur în Grecia sau cine știe unde.

Din păcate, singura problemă este că, mai nou, iernile au prea puțină zăpadă, iar aceasta vine de regulă în ianuarie sau februarie, așa că e mai greu să-ți planifici concediul. Dar altfel, pentru cei dintre voi care vă gândiți să încercați acest sport, singuri sau împreună cu familia, iată câteva motive, în sinteză, pentru a da curs acestui impuls: este un sport foarte plăcut, care vă pune în mișcare sângele și face să beneficiați din plin de frumusețea anotimpului rece, aveți ocazia să respirați aerul curat de munte unde poate n-ați mai fost de mult și, mai presus de orice, puteți achiziționa o pereche de skiuri second hand pentru suma ridicolă de 100 de lei.

S-au postat 3 comentarii:

Nicoleta la 10.07.2020, 11:52

Multumesc pentru link :D

Magda la 30.07.2021, 14:38

Foarte bun site-ul, like!

Anonim la 28.01.2022, 01:41

How to Play King of Spades - Shootercasino
How to Play King of 인카지노 Spades. King of Spades is a trick-taking card game devised in the United States in 제왕카지노 the 1930s. It has since grown to become a 카지노

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com