Cum să fac videochat în România?

Întrebarea cum faci video chat și-o pun, probabil, multe tinere de la noi din țară. Aceeași întrebare este de natură să suscite reacții adverse din partea celor care consideră videochatul o activitate murdară. Scopul meu aici nu este însă să-i judec pe unii și pe alții. Până la urmă, videochatul este și el o meserie, nu implică un contact fizic între participanți, iar un subaltern care muncește nouă ore pe zi și suportă toate hachițele șefilor poate că se prostituează mai mult decât o fată care lucrează 4 ore pe zi într-un fotoliu luxos, în fața unei camere web. Așadar, dincolo de prejudecăți și ipocrizii, să încerc un răspuns la întrebarea din titlu.

glamour studio bucuresti

Dacă vrei să te angajezi în domeniul mai-sus menționat, îți rămâne a găsi o firmă sau un studio de profil care să te primească și care să fie serios. Seriozitatea este o condiție cheie, deoarece, ca peste tot, există și firme dubioase. O altă variantă este să-ți procuri singură echipamentul necesar și să lucrezi de acasă, dar acest lucru e mai dificil și, în plus, dacă nu ai o minimă expertiză tehnică în IT, poți fi descoperită accidental de către cunoscuți care accesează astfel de camere web (în general studiourile îți protejează confidențialitatea, camera la care lucrezi neputând fi accesată de pe teritoriul țării tale). Că dacă tu faci videochat acasă, crezi că vecinii sau profesorii tău nu intră, în timpul liber, pe astfel de camere web? :)

Deci, cum pot să fac videochat? Linkul pe care l-am pus în primul paragraf este spre Glamour Studio. Ziceam că e bine să alegi un studio serios. Personal nu am experiență directă cu nici un studio, dar dacă e să alegi unul fără să cunoști pe cineva care a lucrat acolo, e preferabil să optezi pentru o firmă cu un site public, cu o pagină de Facebook cu peste 20.000 de aprecieri, cu datele de contact afișate pe site, decât pentru o firmă obscură, de care auzi prin ceva cunoștințe de la distanță, situată într-un colț uitat de lume, nu-i așa?

Dar cum să faci videochat când tu ești din provincie și majoritatea studiourilor au sediul în capitală? Ei bine, nu cred că există vreun alt domeniu în care fetele să beneficieze de ajutor din partea angajatorului în găsirea unei locuințe dacă se mută în București. Sau în care același angajator să le primească și dacă nu au experiență, asigurându-le traininguri de pregătire și condiții de muncă superbe (a se vedea galeria cu imagini de la sediile glamourstudio.ro) și premiindu-le cu diverse vacanțe sau bonusuri.

Există și cerințe fizice sau psihice? Da. Eu aș zice să fii cât de cât matură și lucidă înainte de a te angaja la un astfel de studio. De asemenea, să ai multă încredere în tine. Dar acestea sunt trăsături de personalitate. Dacă vrei, ai încredere în tine și ești ambițioasă, vei reuși în orice domeniu, chit că în cele mai multe vei avea de depus un efort considerabil. La videochat însă, te poți angaja fără diplome de doctorat și zeci de ani de experiență în spate. Îți trebuie doar calitățile de mai sus. Iar aici, sociabilitatea bate frumusețea fizică.

În concluzie, cum să faci videochat în România? Banal de simplu, alegi un site cunoscut, îți faci curaj și pui mâna pe telefon. De restul se ocupă ei, că practic au inclusiv pagină cu angajare. Videochatul este, probabil, singurul domeniu în care găsești un loc oricând, indiferent de concurență, și poți face niște bani. Cel puțin asta e partea lui frumoasă.

S-au postat 3 comentarii:

e-provincia la 17.05.2017, 16:52

Eheiii...cum sa nu intre si vecinu':) Nimeni nu recunoaste!

Ana la 25.07.2017, 21:24

Nu trebuie sa te angajezi la un studio, poti face videochat si de acasa

Silvia la 24.07.2020, 16:21

Foarte util articolul, multumesc pentru informatie!

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com