Am intrat în perioada Soarelui cu dinți

Aș putea începe acest articol spunând că a venit primăvara! Deja e frumos afară, soare, cald, zăpada s-a topit de mult iar Google ne arată, la o căutate simplă după "meteo București", temperaturi cu maxime de 16-17 grade Celsius pentru ziua în curs și săptămâna următoare. Practic, început de primăvară nu doar pe calendar, ci și afară!

meteo bucuresti martie 2017

Dar nu vă grăbiți să ieșiti pe afară dezbrăcați, nu vă aruncați încă hainele groase în dulap, deoarece soarele pe care îl vedem este cu dinți. Iar aceasta e, din câte știu, perioada în care se produc cele mai multe răceli, viroze, gripe, tocmai pentru că lumea are tendința să iasă uneori la tricou, ignorând faptul că până la vară mai este și prima senzația de cald poate fi înșelătoare.

Din câte rețin, în anii trecuți, după un prim val de relativă căldură urmau câteva săptămâni mai reci, sigur că nu mai poate fi vorba de a se reîntoarce iarna, deoarece ziua deja s-a mărit, fapt care atestă că Pământul se apropie tot mai mult de Soare, dar temperatura mai fluctuează. Așa că un dram de precauție vă poate scăpa de multe zile neplăcute, cu febră și nasul înfundat, zile de stat în pat și luat ceaiuri sau medicamente.

Eu unul prefer ceaiurile, care sunt naturale și nu reacții adverse, ca medicamentele. Dar despre asta, cu altă ocazie. Și, oricum, mai bună decât ambele este prevenția.

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com