Ce să facem când ne cade părul?

În povestea Harap Alb întâlnim motivul spânului, adică al unui om fără păr pe cap, deci chel, și fără barbă sau mustață. Lipsa părului este asociată cu un caracter deloc lăudabil. Dincolo de poveste, absența părului de pe cap poate fi o adevărată dramă, mai ales în cazul fetelor sau femeilor, unde acesta (părul) este un factor important în arsenalul lor de arme ale frumuseții. Dar care sunt motivele pentru care părul începe să cadă?

par carliontat

Nefiind medic sau specialist în domeniu, îmi permit doar să îmi dau cu părerea. Evident, un prim motiv este dat de anumite boli și respectiv tratamente la ele. Se știe, astfel, că chemoterapia duce la căderea părului. Lăsând însă la o parte situațiile dramatice de acest tip, pot exista și motive legate de vârstă (de obicei bărbații prezintă un început de chelie după 30-40 de ani), de ereditate, de dereglare hormonală și câte și mai câte. Apoi, ne putem gândi la influența nefastă pe care o are alimentația plină de chimicale asupra noastră, stresul cotidian, poluarea șamd.

Ce e de făcut într-o astfel de situație? Dacă căderea părului este într-o fază foarte avansată și suntem bărbați, putem alege să ne tundem la zero și să ne afișăm cu mândrie noul look, privindu-l ca pe un atu în loc de un cusur. Pentru că și un bărbat chel poate fi șarmant, iar starurile (ca de exemplu Bruce Willis) o dovedesc cu prisosință. Acceptarea propriei condiții poate fi aici cel mai salutar pas în direcția bună. Dacă suntem fete și anumiți facotri ne-au lăsat fără păr, putem opta pentru o perucă. Când eram în generală, aveam o profesoară de geografie cu păr foarte frumos și aranjat. Totuși, după câțiva ani, am aflat că tipa avea, de fapt, perucă. Iată că o perucă bine aleasă poate să treacă foarte ușor drept păr natural.

Dacă însă căderea părului se află doar într-o fază incipientă, atunci putem încerca diverse remedii pentru tratarea lui. Ne putem informa, chiar de pe net, care sunt principalii factori caderea parului și putem găsi, tot pe net, magazine de profil, care să ne ajute în această direcție. Evident, ne putem adapta și freza sau coafura, pentru că și un păr mai rar dar îngrijit poate fi frumos și seducător la o fată.

În concluzie, indiferent de situația în care vă aflați, nu trebuie să disperați. Pe de o parte, desprinderea câtorva fire de păr de pe scalp poate fi o chestie absolut normală. Pe de alta, rărirea lui poate fi doar o fază trecătoare din viața dvs, care să-și revină de la sine. Și, chiar dacă e vorba de o cădere mai severă, până la urmă sunteți aceleași persoane, cu aceleași calități, iar cei care vă iubesc vă vor iubi indiferent de numărul de fire de păr din cap, pe care nu vor sta să le numere. Principalul e să vă auto-acceptați și să aveți încredere în voi.

S-au postat 2 comentarii:

Gina la 16.01.2018, 21:39

Asta așa e, am avut și eu o perioadă de timp când îmi cădea mult păr, dar am trecut peste acea etapă, am avut mai multă grijă de el.

Elena la 16.01.2018, 21:41

Eu niciodată nu m am panicat când mi a căzut păr și nici nu am avut probleme

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com