Turcia, mon amour

Să vă zic un banc:

Cică în sala tronului (suntem pe vremea lui Ștefan cel Mare) intră paharnicul Ulea strigând:
- Măria ta, vin turcii!
- Câți sunt, voinice Ulea? îl întreabă domnitorul.
- Vreo două-trei mii.
- Aduceți-mi cămașa roșie!
Se duc moldovenii la luptă și-i spulberă pe turci. Pe drumul de întoarcere, Ulea, curios, îl trage de mânecă pe Ștefan:
- Măria ta, pentru ce ai cerut cămeșa cea roșie?
- Păi dacă m-ar fi rănit în luptă, sângele nu s-ar fi văzut prin cămașa cea roșie și oștenii mei nu și-ar fi pierdut curajul.
După câteva luni, intră din nou Ulea în sala tronului:
- Măria ta, vin turcii!
- Câți sunt, Uleo?
- Câtă frumză și câtă iarbă!...
- Aduceți-mi pantalonii maro!

turism de... vară

Dacă în articolul precedent am vorbit despre Waterloo și ce semnificații are el în istorie, de data asta comutăm puțin atenția la vecinii noștri dinspre Marea Neagră. Și dacă de-a lungul istoriei Imperiul Otoman ne-a cauzat nenumărate probleme, nu-i nimic, că a venit timpul să-i invadăm noi pe ei. Mai exaxct, cu ofertele de turism de la Viotop Travel, care ne ispitesc încă de pe acum, înainte ca iarna să-și fi spus ultimul cuvânt. Ceea ce nu-i neapărat un lucru rău: o căutare după oferte turcia 2014 relevă 34 de pagini de rezultate, ori șase pe pagină. Iar prețurile, dacă ne cumpărăm biletul de pe acum, încep de pe la 28 euro.

Turcia nu-i un caz singular: un early booking spania te poate duce la Hotel Kross Bahia de Palma pentru 409 euro. E adevărat, e mai scump ca-n Turcia, poate pentru că de-a lungul timpului n-am prea făcut schimburi culturale cu ibericii. Turcii ne sunt datori, ne lasă mai ieftin. :) Sau, dacă tot m-am pus pe recomandări și dacă vă interesează o vacanță undeva în afară, multă lume laudă Italia. Dar pentru Italia nu există oferte la Viotop, nici măcarf la o căutare îngustă: early booking italia Viotop Travel ne duce pe o pagină unde „momentan nu sunt rezultate”. Mno, poate mai prin martie.

Cam asta ar fi, câteva sugestii pentru cei care-și planifică concediul de primăvară de pe acum. Unii nu sunt fani ai planificărilor, pentru că viața ne rezervă de multe ori surprize, dar este foarte frumos să știi că la data cutare pleci în vacanță, și să aștepți cu înfrigurare (și cu persoana iubită) acea dată.

Călătorie plăcută!

S-au postat 2 comentarii:

freshblog la 19.02.2014, 09:16

Eu n-as fi asa de pesimist, majoritatea covarsitoare isi planifica vacaantele sau ma rog concediile, din timp si in functie de bugetl fiecaruia!

all.florentin la 19.02.2014, 09:27

Turcia, dincolo de ceea ce spun unii, e o destinatie buna, mai ales pentru noii romanii...

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com