Am uitat iernile de demult

Noiembrie a început blând. Nici în Decembrie nu s-a simțit iarna prea tare, iar cumpăna dintre ani am trecut-o, ca de obicei, fără zăpadă. Dar, cu câteva zile în urmă, lumea a început să se plângă că este foarte frig. Am prins din nou o porțiune de iarnă bătrânească, să-i zic așa, o iarnă cu ger, deși raportat la alte țări noi am stat bine. Și oamenii au început să posteze pe Facebook și pe alte rețele de socializare că vai, că ce frig, că brrr!

iarna în japonia

Ei bine, n-a ținut mult. Mă uit acum afară, la apa care s-a adunat în urma ploilor din ultimele zile, și vă spun: ați uitat iernile de demult! Iernile-ierni, când stratul de zăpadă era mai gros de-un cot, când ne adunam la gura sobei bunicilor, pentru a ne încălzi. Sau poate că nu le-ați prins.

În orice caz, iarna de față este la fel de diluată, făcută din ingrediente modificate genetic, contrafăcută aș putea zice, pe cât de artificiale sunt produsele pe care le cumpărați voi din marketul de peste drum. Este o iarnă lame, și este lame să te lamentezi pentru că ai prins o săptămână mai vârtoasă.

Pe de altă parte, nu sunt habotnicul tradiției, așa că apreciez temperaturile - plăcute pentru această perioadă. De un singur lucru îmi pare rău: că nu este zăpadă. Lucru care îi va afecta mai ales pe cei doritori să iasă undeva, la munte, la schi, la o cabană. Dar cine știe, până în martie mai este. Poate-poate.

Altfel, la cum merg lucrurile, în curând o să încep să vă urez bronzare plăcută de Crăciun!

foto: iarna în Japonia, credit: www.buzzhunt.co.uk

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com