O incursiune în universul feminin al detaliilor

Există o vorbă care spune că Dumnezeu s-a ascuns în detalii. Înseamnă, stimați cititori, că Dumnezeu s-a ascuns în lucrurile feminine sau accesibile sexului slab! Pentru că noi, bărbații, suntem ceva mai puțin atenți la detalii. Fetele în schimb sunt extrem de minuționase în tot ceea ce fac.

Dovada: ai o soră gravidă, aflată pe punctul de a naște, internată la o clinică de maternitate sau la un spital. Ești sunat că sora ta tocmai a născut, și mergi la ea în vizită, direct de la serviciu. Când ajungi acasă, consoarta feminină din dotare te întreabă: „Ei, cum a fost?” Tu îi răspunzi: „Păi,  a născut un băiat. E fericită.” Ea continuă: „Ce greutate are?” „Păi nu știu, că n-am întrebat-o. Probabil normală, ca toți bebelușii.” „Cât a durat travaliul?” „Hmm... nici asta n-am întrebat-o.” „Măi, nu înțeleg cum ai putut scăpa din vedere niște detalii așa de importante. Ce culoare au ochișorii lui?” Și așa mai departe. Pentru noi, ca bărbați, e simplu: a născut, are un băiețel. Sau o fetiță. Pentru ele, e o întreagă poveste, și sunt interesate chiar și de culoarea cearșafului pe care doarme bebelușul.

unghii false

Dar poate cel mai ușor observăm această aplecare spre lucruri mărunte a femeilor în modul cum se îmbracă și aranjează. De exemplu, unghiile. Care sunt niște extremități ale corpului, pe care noi evident le tăiem de îndată ce încep să ne depășească suprafața degetelor. Nu și ele! Ele au găsit o metodă de a se înfrumuseța chiar și cu ajutorul lor. Astfel, le lasă să crească și le colorează în diverse moduri. Se numește manichiură și este unul din lucrurile care într-adevăr ne sar în ochi la o femeie. Alături de sâni, fustă mini și corp epilat.

Dar hei! nici banalul lac de unghii nu este de ajuns. Recent mi-a fost dat să aflu că pentru vopsirea și îngrijirea unghiilor există multe metode. De exemplu, unghiile se pot da cu lac acasă sau picta, grava, spuneți-i cum vreți (nici eu nu știu bine procedeul tehnic). În orice caz, ultima metodă și spectaculoasă, în sensul că îți poți face din podoabele tale „digitale” (degetare?) adevărate piese de artă iar durata acestora depășește uneori o lună. Și chiar există saloane unde lucrul ăsta se face în mod profesionist, de cosmeticiene specializate. No, ce ziceți?

unghii false

Și cu ocazia asta mi s-au risipit întrebările legate de „unde dom'le își fac fetele ăstea unghiile de arată așa simandicos.” Adevărul e că la aspect n-ai ce zice, sunt foarte frumoase. Cel puțin în imaginile de mai sus. Dați un search pe unghii false bucuresti pret și posibil să ajungeți pe site-ul de unde le-am luat. Altfel, urmați linkul. Veți găsi acolo mai multe detalii despre întreaga operațiune de estetizare a unghiilor, dacă vă interesează.

Și, dacă ne gândim că pe lângă degete, fetele mai au o serie de alte părți corporale, care de asemenea trebuie îngrijite cel puțin la fel de atent, ne ia cu durerea de cap. Bine însă că sunt bărbat!

Încă nu sunt comentarii.

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com