Eu vara nu dorm

Așa suna o piesă de-a lui Connect-R, în vogă anul trecut. Acum lumea a cam uitat-o, cum se întâmplă de obicei cu muzica. Dar cuvintele ei nu sunt mai puțin adevărate, vara nu este mai puțin călduroasă iar vacanțele nu sunt nici ele mai puțin așteptate decât în anii trecuți. Și poate explicația faptului că vacanța de vară este mai lungă decât cea de iarnă, în cazul elevilor, iar cea mai mare parte a concediului se ia tot vara, în cazul adulților, constă în faptul că... la căldură lucrurile se dilată. :)

Vacanța perfectă
- Printre fire de nisip? Dincolo de culmi? În mijlocul curții? Printre rânduri?
- Vacanța a dărâmat porți și a luat în stăpânire gânduri pentru câteva săptămâni bune. O vacanță reușită? De ce nu? Dar care să-i fie secretul?
- Tu ce fel de vacanță preferi?

Tema ediției Blog Power de săptămâna asta, propusă de Abisuri, se referă și ea la vacanțe. Așa că o să încep prin a vă spune că eu iubesc vacanțele. :) Desigur, iubesc și alte zile, din restul anului, cum ar fi weekend-urile sau sărbătorile legale, ca să numesc câteva. Dar vacanța constituie fără îndoială cea mai relaxantă și frumoasă perioadă a anului. Motivul îl constituie societatea de consum în care, din păcate, trăim azi. O societate axată pe bani, pe nevoia de a produce și de a consuma lucuri care nu ne sunt absolut necesare și care ne fac să nu mai avem timp liber, timp pentru noi, timp pentru a ne odihni. Ajungem să trăim pentru a munci în loc să muncim pentru a trăi, cum ar fi firesc.

în vacanță

Și atunci, aștepți cu sufletul la gură vacanța, pentru a te relaxa, pentru a-ți reîncărca bateriile. Unii merg în această perioadă la mare. Alții, mai sportivi de fel, preferă muntele cu obstacolele și lecțiile lui. Toate acestea pot fi realizate la noi în țară sau într-o stațiune exotică din afară. Ori pe la vecini, bulgarii cică au prețuri mult mai avantajoase decât la noi pe litoral. În fine, alte persoane preferă pur și simplu să trândăvească acasă, să doarmă sau să se uite la filme, ori să facă ieșiri mici, în verde.

Eu anul acesta n-am fost în vacanță, și probabil nici nu voi merge. În compensație, programul pe care îl desfășor îmi lasă destul de mult timp liber peste zi (dar fără a putea să plec undeva un număr mai mare de zile). Dacă însă ar fi să-mi fac bagajele, atunci destinația ar constitui-o... poate o cabană montană. În același timp, mi-ar surâde ideea să văd o altă țară, să-i asimilez cultura și civilizația. Dar aș prefera ceva mai liniștit (și poate motivul principal pentru care n-am trecut litoralul pe primul loc). Sunt sătul de agitație, de viața trepidantă a marilor orașe și de ritmul alert pe care îl trăim constant. De aceea, aș zice că muntele, ca primă variantă. Dar alegerea ar depinde și de alți factori.

Și anume cel mai mult de ea, de Eva, de cea cu care m-aș duce în vacanță. Pentru că, deși oboseala acumulată de-a lungul anului face ca orice vacanță, indiferent unde ne-am petrece-o, să fie una reușită, pentru mine împlinirea cea mai mare ar veni din compania în care realizez acea ieșire. De persoana sau persoanele cu care mi-o petrec. Pentru că până la urmă de asta avem nevoie în viață, de cineva care să ne fie alături, la bine și la greu, și apoi de prieteni.

Fără ei, chiar și o vacanță gratuită în Thailanda ar fi searbădă. Cu excepția, normal, a cazului în care thailandezele sunt la fel de frumoase pe cât le e renumele. :)

Alte articole pe această temă: Vacanță, Martie la Veneția și Ultraviolete.

S-au postat 13 comentarii:

Anonim la 12.07.2013, 07:39

Frumos mod de a aprecia vacanta mai ales datorita companiei in care ti-o petreci! Firesc si uman si frumos.

Ethos (autor) la 12.07.2013, 09:04

Pur și simplu mi s-a părut că nu are așa de mare importanță locul fizic. Omul sfințește locul, cum se spune. :) Mersi.

Anonim la 13.07.2013, 09:56

Tu nu pui linkuri deloc, nici cu follow nici fara? ;)

Ethos (autor) la 13.07.2013, 14:44

Ba da, cum să nu?

Anonim la 14.07.2013, 09:51

Unde? Ca eu nu le vad..Ma refer la ale participanilor...

Unknown la 14.07.2013, 09:57

Ei, sa vaz eu cum te duci la thailandeze cu...EA de mana. Eu zic, mai bine, nu. Ca vine iarna si nu o sa te mai vezi cald pana la vacanta urmatoare. Asta doar daca nu-ti gasesti o Ea care iarna sa-ti tina de cald si vara... sa-ti faca vant.

Ethos (autor) la 14.07.2013, 14:08

Ok. Ți-am răspuns la aceeași întrebare pe SunLog, îți mai spun o dată și aici. Și poate la următoare ediție mă întrebi din nou. :lol:

Dacă o să te uiți în articol, o să vezi că există linkuri spre Blog Power și spre câștigătoarea articolului precedent (ba chiar spre pagina principală a blogului ei, nu cum puneți voi, spre articol, ca s-o ajut mai mult). Când am scris articolul, nu era nimeni altcineva înscris așa că și să fi vrut nu aș fi avut cui să-i mai pun link.

Linkurile spre ceilalți concurenți le pun de obicei după ce s-a terminat cu înscrierile (pentru că n-are rost să tot verific Blog Power din oră în oră și să editez de 10 ori articolul) și după ce am și citit postările lor (că poate unul o scris despre bombe sau ceva). Asta înseamnă duminică într-o vreme. Ieri când m-ai întrebat încă era sâmbătă, încă se puteau face înscrieri. O să fie azi update-ul.

Nu văd sensul grabei tale, pentru Google e același lucru că faci update azi sau mâine, sau că pui linkurile de la început, că oricum reindexează articolele scrise și respectiv modificările aduse lor.

Dacă te-ai fi uitat duminică seara (săptămâna trecută) la articolul de pe SunLog în care mi-ai pus aceeași întrebare, ai fi văzut că linkurile au fost adăugate... Deci numai în ipoteza că uit sau ceva, lol, altfel le adaug...

Ethos (autor) la 14.07.2013, 14:09

:)) Se subînțelege că acolo m-aș fi dus singur. :)

Anonim la 14.07.2013, 16:23

Se voia o atentionare prieteneasca, vad ca nu a fost perceputa asa si imi pare rau. Sensul grabei mele este simplu: am tendinta de a judeca pe toti ceilalti dupa mine si eu nu am timpul necesar sa stau sa verific cine si ce fel de link mi-a pus. La momentul la care incepe votul ma asigur ca toate sunt puse si gata. Acelasi tip de link pe care il gasesc, il pun si eu. Daca il gasesc pus, daca nu, nu. Nu e obligatoriu sa faca toata lumea ca mine, dar nu e obligatoriu nici ca eu sa ma intorc si sa revad un articol doar de dragul linkurilor. Daca cineva se simte nedreptatit, spune.
In ceea ce priveste modificarea linkurilor tale, am pus no-follow la toate articolele la care nu am gasit link la momentul la care am cautat, adica atunci cand ti-am pus si intrebarea. Pe celelat blog nu am mai intrat, intrebarea mea nu astepta un raspuns, ci voia sa iti atraga atentia asupra unei scapari care, daca ai fi fost altul, ar fi fost sesizata pe pagina concursului, dar pentru ca e vorba de tine, a fost pe blog, mai privat.
Intentia nu a fost una rautacioasa, ma repet. Nu dadeam importanta acestor lucruri pana sa imi atragi tu atentia, cu ceva timp in urma. Lucrurile sunt simple pentru mine: gasesc link la momentul votarii, pun si eu; nu gasesc nu pun si nimeni nu se supara. Atata timp am eu de dat.
Culmea ca de data asta am verificat, exista 2 articole ale mele la care aveai link do follow, dar la tine nu exista nici un fel de link ( acum cand scriu): articolele tale au fost: Puterea cuvintelor si Ce este arta. La unul cred ca ai ramas cu do-follow si acum.
Iar participarea mea la BP nu are legatura cu linkurile, culmea.
Am citit comentariul lasat la mine (si apoi sters) si mi-a lasat un gust amar.

Anonim la 14.07.2013, 16:45

Pentru ca ma simt atinsa si ma simt nasol si stiu sigur ca nu o merit, am reeditat toate articolele mele la BP. AI do-follow pe toate si nu voi mai intra sa le modific. Nu stiu pentru cine conteaza ele mai mult, in definitiv. Cu asta cred ca de la mine catre tine pornesc mai multe decat in sens invers si o fac pentru ca as vrea dicutia incheiata. Asta si toate celelalte, ulterioare. Pui ce link doresti, contabilizezi ce doresti. Nu am timpul necesar a ma plimb pe toate blogurile tale sa verific. Exista unul care imi place si pe care sunt cititor constant. Il stii. Pe restul, comentariile sunt numai pentru ca le cere concursul, nu pt ca as astepta raspuns sau as intra sa il verific.
Imi pare rau, te-am consideram mereu un tip deosebit. Probabil ca ma insel acum cand nu mai simt asta la fel de tare, dar comentariul ala din mailul meu...ma doare. Poti sa il stergi si pe asta, cum l-ai sters si pe aclea ( lucru pe care nu l-am priceput).

Ethos (autor) la 14.07.2013, 17:12

Ok, o să-ți răspund pe mail.

Abisurile la 14.07.2013, 17:50

Exista moduri placute de a evada din cotidian intre doua vacante, in lipsa de vacante... Printre randuri de exemplu, sau printre arbori, printre pietre. Evadare placuta iti doresc, in cel mai agreabil mod cu putinta !

Ethos (autor) la 14.07.2013, 18:59

Mulțumesc, mi-ai lăsat un comentariu foarte frumos! :)

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com