Turismul în timp și spațiu

Turismul e omniprezent. În plus, e unul din cele mai vechi sporturi umane. Și activități. Și ocupații. Și tot ce vreți voi. Există puține locuri din timp sau spațiu unde turismul să nu fi pătruns. Nu mă credeți? Să vă dau niște exemple.

Turism

În poezie: Fiind băiet, păduri cutreieram.... Sau: De treci codrii de aramă, de departe vezi albind...

În domeniul science-fiction, omul colonizează (și nu, numele nu vine de la colon) diverse planete sau face turism pe ele. Sau pe Lună. Vreți să vă dau exemple din filme? :)

Istoric și antropologic: omul s-a înmulțit și a continuat să migreze, acaparând noi teritorii și, deci, făcând turism. :)

În politică: turismul electoral.

În societatea modernă, turismul este o ramură a economiei oricărei țări ce are cât de cât un sex-appeal și totodată un mijloc de recreare pentru ființa umană.

Pe internet: asta-i cel mai simplu, acum există Turistul! :)

În concluzie: apare și aici numele de turism, l-am inserat eu, deci există.

Așadar, s-ar putea spune că turisționez, deci exist. Mnu. Turistez, deci exist. Nici așa. Fac turism, deci exist. Parcă tot nu-i bine. Na, că-n literatură nu-mi iese! :)) A, gata, am găsit: sunt turist, deci trăiesc fericit și cunosc multe!

Harta Euro-berii

Pentru că este vară. Și pentru că mulți în această perioadă merg în vacanțe. Și pentru că e cald, și ne place să ne răcorim cu o bere. M-am gândit să vă pun la dispoziție o hartă, care s-ar putea să vă ajute dacă destinația voastră e o țară europeană.

Mai jos aveți Europa, trasată grafic în... halbe de bere! Sau, ca să fiu mai precis, e vorba de pronunția cuvântului bere în diferite țări europene. Enjoy și click pe imagine pentru a o vedea la dimensiuni mai mari.

Harta Euro-berii

După cum puteți constata, este prezentată și etimologia cuvântului bere, de exemplu în cazul țărilor colorate în maro cuvântul provine din rădăcina Beer/Bier. Și evident că România nu lipsește din peisaj, pentru că, nu-i așa, românii sunt mari iubitori de fete spumoase și bere blondă. Sau invers.

Având această hartă esențială la dispoziție, nu veți mai fi niciodată în pericol de a vă rătăci, și în plus veți putea demonstra tuturor, inclusiv iubitelor sau prietenelor, că sunteți culți și autodidacți! :)

Eu vara nu dorm

Așa suna o piesă de-a lui Connect-R, în vogă anul trecut. Acum lumea a cam uitat-o, cum se întâmplă de obicei cu muzica. Dar cuvintele ei nu sunt mai puțin adevărate, vara nu este mai puțin călduroasă iar vacanțele nu sunt nici ele mai puțin așteptate decât în anii trecuți. Și poate explicația faptului că vacanța de vară este mai lungă decât cea de iarnă, în cazul elevilor, iar cea mai mare parte a concediului se ia tot vara, în cazul adulților, constă în faptul că... la căldură lucrurile se dilată. :)

Vacanța perfectă
- Printre fire de nisip? Dincolo de culmi? În mijlocul curții? Printre rânduri?
- Vacanța a dărâmat porți și a luat în stăpânire gânduri pentru câteva săptămâni bune. O vacanță reușită? De ce nu? Dar care să-i fie secretul?
- Tu ce fel de vacanță preferi?

Tema ediției Blog Power de săptămâna asta, propusă de Abisuri, se referă și ea la vacanțe. Așa că o să încep prin a vă spune că eu iubesc vacanțele. :) Desigur, iubesc și alte zile, din restul anului, cum ar fi weekend-urile sau sărbătorile legale, ca să numesc câteva. Dar vacanța constituie fără îndoială cea mai relaxantă și frumoasă perioadă a anului. Motivul îl constituie societatea de consum în care, din păcate, trăim azi. O societate axată pe bani, pe nevoia de a produce și de a consuma lucuri care nu ne sunt absolut necesare și care ne fac să nu mai avem timp liber, timp pentru noi, timp pentru a ne odihni. Ajungem să trăim pentru a munci în loc să muncim pentru a trăi, cum ar fi firesc.

în vacanță

Și atunci, aștepți cu sufletul la gură vacanța, pentru a te relaxa, pentru a-ți reîncărca bateriile. Unii merg în această perioadă la mare. Alții, mai sportivi de fel, preferă muntele cu obstacolele și lecțiile lui. Toate acestea pot fi realizate la noi în țară sau într-o stațiune exotică din afară. Ori pe la vecini, bulgarii cică au prețuri mult mai avantajoase decât la noi pe litoral. În fine, alte persoane preferă pur și simplu să trândăvească acasă, să doarmă sau să se uite la filme, ori să facă ieșiri mici, în verde.

Eu anul acesta n-am fost în vacanță, și probabil nici nu voi merge. În compensație, programul pe care îl desfășor îmi lasă destul de mult timp liber peste zi (dar fără a putea să plec undeva un număr mai mare de zile). Dacă însă ar fi să-mi fac bagajele, atunci destinația ar constitui-o... poate o cabană montană. În același timp, mi-ar surâde ideea să văd o altă țară, să-i asimilez cultura și civilizația. Dar aș prefera ceva mai liniștit (și poate motivul principal pentru care n-am trecut litoralul pe primul loc). Sunt sătul de agitație, de viața trepidantă a marilor orașe și de ritmul alert pe care îl trăim constant. De aceea, aș zice că muntele, ca primă variantă. Dar alegerea ar depinde și de alți factori.

Și anume cel mai mult de ea, de Eva, de cea cu care m-aș duce în vacanță. Pentru că, deși oboseala acumulată de-a lungul anului face ca orice vacanță, indiferent unde ne-am petrece-o, să fie una reușită, pentru mine împlinirea cea mai mare ar veni din compania în care realizez acea ieșire. De persoana sau persoanele cu care mi-o petrec. Pentru că până la urmă de asta avem nevoie în viață, de cineva care să ne fie alături, la bine și la greu, și apoi de prieteni.

Fără ei, chiar și o vacanță gratuită în Thailanda ar fi searbădă. Cu excepția, normal, a cazului în care thailandezele sunt la fel de frumoase pe cât le e renumele. :)

Alte articole pe această temă: Vacanță, Martie la Veneția și Ultraviolete.

Călătoresc, deci exist

Existența noastră este marcată de agitație și stress. Paradoxal, în ciuda ritmului alert, viața noastră este mai degrabă una statică, lipsită de mișcare, sedentară. În această situație, sportul, ca și drumețiile, constituie remedii care te pot însănătoși, menține în formă și îți pot reda suplețea de odinioară.

călătorii

Acest blog își propune să readucă în prim-plan călătoria, ca mijloc de reeducare a ogranismului și de relaxare, precum și turismul, ca formă exterioară a ei. Lumea este plină de minunății pe care nu le vedem dacă nu ieșim niciodată să o colindăm. Și dacă tot ne-am obișnuit să stăm cu fundul pe scaun non-stop, cel puțin să facem în așa fel încât să fie vorba de scaunul de la mașină, iar peisajele care ne trec prin fața ochilor să fie mereu altele, încântătoare.

Iar dacă tot vorbim de turism, unele articole vor promova diverse agenții de voiaj sau vă vor face cunoscute oferte care pot să vă apropie de concediul mult-visat în limita bugetului dvs. Numite uneori și advertoriale, aceste articole publicitare își găsesc răspunsul în satisfacția dvs.

Așadar, bun venit și călătorie plăcută în continuare!

 
Design by PremiumBloggerTemplates.com